't Jagerspaadje 30
1231KJ
LOOSDRECHT
tel. 035-5823442

… de mannen voor het kampioenschap en de vrouwen voor promotie via de nacompetitie. VR1 won in Almere van Waterwijk, dat weliswaar al kampioen was, maar dat maakte de overwinning niet minder mooi. En zeker niet minder belangrijk. Binnen acht minuten bepaalde Kaylee Stoops de eindstand met twee doelpunten. De winst betekende dat VR1 de nacompetitie heeft bereikt. Op 18 mei speelt het de laatste wedstrijd in de reguliere competitie tegen Ouderkerk VR1.

Daar waar nagenoeg precies een jaar geleden in dezelfde fase van de competitie een kansloze nederlaag werd geleden tegen BZC’13 liet MAN1 deze editie van deze streekderby geen twijfel over de afloop. Het doelpunt van Mathies Romeijn in de 4e minuut onderstreepte dat. Hij kopte een vrije trap van Sam Torsing bij de tweede paal binnen, nadat Wilco de Birk er net aan onderdoor ging. Vervolgens voetbalde ’s-Graveland zich naar verschillende mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Nadat pogingen Fabian Degekamp (vlotte aanval over verschillende schijven), Ramon Bouwman (schot naast) en Wilco de Birk (kopbal in handen van de keeper) mislukten, viel de 0-2 uit een corner. Uit een mooie steekpass van Sam Torsing leek Ramon Bouwman die score te bepalen, maar het werd via de keeper een corner. Daaruit scoorde Fabian Degekamp wel. Na een kopduel viel de bal voor de voeten van de middenvelder die hoog in het doel raak schoot. Op slag van rust werd die score verdubbeld met een licht van richting veranderd schot van Ramon Bouwman en een kopbal van Fabian Degekamp. Dat was zijn laatste balcontact, want in de rust mocht hij zijn voetbalschoenen uit doen en kwam Sam Klap er voor hem in. Ook Stef Jansen mocht gaan douchen en in zijn plaats kwam Vincent van Vuure voor de tweede 45 minuten.

Ook aan het begin van de tweede helft was ’s-Graveland kansrijk. Sam Torsing besloot zijn solo niet te besluiten met een schot, maar af te leggen op Wilco de Birk. Diens inzet werd met een knie door de doelman buiten het doel gehouden. Kort daarna had de kordaat leidende scheidsrechter Akdeniz naar de stip kunnen wijzen toen Sam Torsing in kansrijke positie in de rug geduwd werd, maar deed dat niet. En omdat Daan Verdam na een goed uitgespeelde aanval van zeer dichtbij over schoot, bleef de 0-4 tussenstand staan. Niet als ‘straf’, maar vanwege een lichte kuitblessure werd Daan Verdam vervangen door jongere broer Joost die samen met Twan Roorda (voor Mathies Romeijn) binnen de lijnen kwam. Na de genoemde pogingen verloor ’s-Graveland zijn scherpte en daalde het spelpeil. Aanvallen strandden in vroegtijdig stadium en als ze de laatste linie van BZC bereikten, werden ze niet goed uitgespeeld. Toch scoorde ’s-Graveland nog een keer: Ramon Bouwman bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand op 0-5.

Door de zege blijft ’s-Graveland op koers voor het kampioenschap dat nu echt binnen handbereik ligt. Een overwinning volstaat om het eerste kampioenschap in 24 jaar te behalen. De eerste mogelijkheid is op 4 mei tegen Fortius. In december werd het in Amsterdam 4-2 voor de technisch zeer vaardige Amsterdammers. Voorwaar dus geen gemakkelijke opgave, maar niet onmogelijk.