SVS verenigingsdiensten

In de Algemene Ledenvergadering van najaar 2021 is de invoering van een verplichte verenigingsdienst in stemming gebracht en vervolgens aangenomen.

De aanleiding en reden was het volgende. Het aantal vrijwilligers bij de club is weliswaar hoog, maar door de groei van de club en mede door de concentratie van activiteiten op zaterdag is de vraag naar meer hulp een blijvende. Te denken valt daarbij aan spelbegeleiders, scheidsrechters en kantinediensten.

De club wil graag goede service blijven bieden en tegelijk de contributie de laagste in de regio houden.

De vrijwilligerscommissie heeft het voortouw genomen bij de invoering van de genoemde verenigingsdienst. Daarbij is de functie van teammanager in het leven geroepen.

De verenigingsdienst is volgend seizoen voor iedereen verplicht.

Voor 015 en jonger geldt een en ander voor de ouders/verzorgers.
Voor 016/O17 geldt het voor de spelers en/of ouders/verzorgers.
Vanaf O19 geldt het voor de spelers zelf.

Er is sprake van minimaal 1 dienst van 3 à 4 uur per seizoen voor een ouder/verzorger (t/m O15) of speler/ouder/verzorger (O16/17) of voor een speler (vanaf O19).
Dus 2 kinderen (O15 of jonger)  op voetbal betekent 2 diensten voor de ouder(s)/verzorger(s) etc.
Ouders en/of spelers, die al wat doen, worden hier niet in meegenomen, maar blijven natuurlijk welkom als ze iets extra willen doen.
Een ritje naar een uitwedstrijd of een keertje vlaggen, wordt niet gezien als een verenigingsdienst.

Per team, van smurfen t/m senioren, is er een teammanager. Zij zijn voor de vrijwilligerscommissie aanspreekpunt/intermediair bij de teams.

De verschillende diensten zijn omschreven in de hieronder bijgevoegde PDF's.

BARDIENST
KEUKENDIENST