Kininelaantje 1
1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

Behoudens de laatste tien minuten, mocht ’s-Graveland tegen NVC geen enkel moment aanspraak maken op meer dan een gelijkspel. En dat was gezien de stand op de – nog prille – ranglijst een teleurstellend resultaat voor de ploeg van Léon Roorda en René Wijnsma.

Doordat bijna een elftal spelers langere tijd ontbreekt vanwege blessures was het voor de technische staf ook deze wedstrijd puzzelen om te kiezen uit de beschikbare spelers. Zo maakte de 17-jarige Stef Jansen zijn basisdebuut en verving keeperstrainer Remko Kempers de geschorste doelman Tristan Janmaat.
In weer een andere samenstelling oogde het spel van ’s-Graveland onsamenhangend en moest het initiatief aan de bezoekers worden gelaten. Het logische gevolg was dan ook dat de eerste kansen voor NVC waren. Eenmaal plofte een voorzet bij de tweede paal neer waar een speler van NVC net te laat was om de bal binnen te glijden. De grootste kans was voor de spits van de Naarders. Geheel vrijstaand mikte hij op 10 meter van het doel zijn kopbal ruim naast. Het was tekenend voor de wedstrijd waarin teveel ‘s-Gravelandse basisspelers ‘niet thuis’ gaven. In aanvallend opzicht was er behoudens enkele corners over de thuisploeg weinig te melden. Tot na ruim een half uur de eerste de beste echte kans ook direct een doelpunt opleverde. Wilco de Birk gaf de bal voor op Sam Torsing die van dichtbij de 1-0 tegen de touwen schoot. De voorsprong hielp ’s-Graveland helaas niet over het dode punt, behalve dat het in het laatste kwartier geen kansen meer weggaf.

De tweede helft begon ’s-Graveland voortvarender dan voor de pauze. Het leverde al snel een goede kans op voor Sam Torsing. Doordat hij besloot te snel en van te grote afstand te schieten kon de doelman van NVC eenvoudig redden. De tweede goede kans was voor Wilco de Birk, die na een steekpass van Mathies Romeijn schuin voor het doel alleen op de keeper afging. Ook nu kwam de Naardense goalie als winnaar uit de strijd. Daarna ebde de ’s-Gravelandse aanvallende impulsen langzaam weg en werd NVC meer en meer dreigend. Inmiddels moest de beste man aan ’s-Gravelandse kant Mathies Romeijn zich licht aangeslagen laten vervangen. Joost Verdam nam zijn plaats in de verdediging in. Halverwege de tweede helft was er – tegen de verhouding in – even dreiging van ’s-Graveland toen Melle van Dijk in het zestienmetergebied kon aanleggen voor een schot. Zijn inzet was helaas te onnauwkeurig. Een tweede ’s-Gravelandse treffer had de wedstrijd waarschijnlijk beslist. Nu bleef het geloof bij NVC op een beter resultaat. Dat uitte zich in een aantal goede kansen die stuk voor stuk door Remko Kempers onschadelijk werden gemaakt. Tot een kwartier voor het einde toen een fraai schot in de verre hoek ook hem te machtig was. Met de teruggekeerde Daan Stricker en Bart van Wijk voor Nick Mostert en Stef Jansen begon ’s-Graveland aan een slotoffensief. Nu waren Daan Verdam en de zijnen wel in staat NVC terug te dringen op eigen helft. Hoewel de counters van NVC ook niet zonder gevaar waren. Vooral op basis van opportunisme en met een groot aantal corners probeerde ’s-Graveland puntverlies te voorkomen. Twan Roorda kwam een teenlengte te kort om de bal van dichtbij te kunnen intikken. Met Jorn Kerkhof voor Rogier van Wijk bracht Léon Roorda nog een extra aanvaller in. De keeper van NVC wilde niet capituleren en kreeg daarbij ook hulp van een verdediger op de lijn. De resterende tijd was voor ’s-Graveland te kort om de zo gewenste winnende treffer te maken en bleef het 1-1. Daardoor moet ’s-Graveland momenteel genoegen nemen met een rol op het tweede plan en moet het de titelaspiraties voorlopig even in de koelkast zetten.