Kininelaantje 1
1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

De ontlading bij alles wat ’s-Graveland was, was enorm toen Twan Roorda vlak voor tijd de bevrijdende 2-0 binnenschoot. Daarmee was de overwinning op het (ook) nog ongeslagen Robin Hood een feit. En daar zag het in de tweede helft niet naar uit.

Na drie ploegen uit de onderste helft van de ranglijst verslagen te hebben, wachtte ’s-Graveland nu een krachtmeting met Robin Hood, dat eveneens de volle buit had behaald. Die gelijkwaardigheid was in het veld merkbaar, waarbij de bezoekers iets meer het initiatief hadden. Daarentegen was het ’s-Graveland dat het meest dreigend was en de beste kansen kreeg. De vrije kopkans van Wilco de Birk en een schot van Stijn van Huisstede leverden niet het gewenste resultaat op. Aan de andere kant vloog een Amsterdamse pegel net over het doel van Jorino van Gils.
Halverwege de eerste helft was het ’s-Graveland dat de score openbrak. Sam Torsing werd op de rand van de zestienmeter onderuit getrokken. De daarop volgende vrije trap werd door de spits zelf hard en strak langs de muur binnen geschoten.
Daarna golfde het spel op en neer waarbij ’s-Graveland in balbezit bij vlagen onrustig was. Desondanks waren er voldoende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Een vlammend schot van Nick Mostert werd tot corner verwerkt door de keeper van Robin Hood en Wilco de Birk kon een kopbal na een afgemeten voorzet van Rowan Kloosterman net niet de goede richting geven. Ook op een inzet van Sam Torsing had de Amsterdamse doelman het juiste antwoord en hield met een prima reflex zijn ploeg in de wedstrijd. Tussendoor was er nog een hachelijk situatie voor het ’s-Gravelandse doel toen Jorino van Gils al was uitgespeeld en de zeer behendige rechterspits van Robin Hood de verkeerde keuze maakte zodat Wout Romeijn op de doellijn redding kon brengen.

Na de rust was ’s-Graveland al snel dichtbij de 2-0. Eerst was het Daan Verdam die het met een halve volley probeerde en even later een opgelegde kans voor Sam Torsing. De anders zo trefzekere spits raakte dit keer de bal niet goed en zag deze tot zijn eigen afgrijzen naast gaan. Robin Hood putte kracht uit het feit dat het verschil nog steeds een doelpunt was en ging op jacht naar de gelijkmaker. ’s-Graveland werd steeds meer op de eigen helft gedrukt. En hoewel er veel dreiging uitging van de spitsen gaf de ’s-Graveland defensie weinig kansen weg en kon daarbij ook vertrouwen op Jorino van Gils die met een goede redding de nul wist te houden. Inmiddels had trainer Léon Roorda drie verse krachten ingebracht. Mathies Romeijn verving de geblesseerde Rowan Kloosterman, Ramon Bouwman nam de plek in de spits over van Sam Torsing en Daan Verdam werd vervangen door Twan Roorda. Door de aanvallende impulsen van Robin Hood kreeg ’s-Graveland wel wat meer ruimte om in de tegenaanval de veilige marge binnen te halen. Nick Mostert was er dichtbij en ook Luke Sluijter had een goede kans op het tweede doelpunt, zonder succes. ’s-Graveland werd bijna zelf verrast door een leep boogballetje van de linkerspits van Robin Hood, dat op het dak van het doel viel.
Om de 1-0 over de streep te trekken bracht Léon Roorda voor de laatste 10 minuten routinier Vincent van Vuure in als vervanger van Joost Verdam. Bij Robin Hood vloeiden de krachten langzaamaan weg, wat ’s-Graveland de gelegenheid gaf om op zoek te gaan naar de zo gewenste tweede treffer. Uiteindelijk viel die pas in de 88e minuut door Twan Roorda. Hij was er al twee keer dichtbij geweest; eerst met een kopbal en even later met een hard schot in het zijnet. Drie keer was scheepsrecht want ditmaal was zijn schot de Robin Hood goalie te machtig. De blijdschap was groot omdat de thuisploeg besefte dat het ditmaal van een regelrechte concurrent wist te winnen. Een overwinning die gebaseerd op het aantal kansen zeker terecht was, maar qua spelverhouding ook in een gelijkspel had kunnen eindigen.