Scheidsrechter

M. (Michel) Baist

Accommodatie

Onbekend

Na afloop van het duel tegen Zwaluwen Utrecht was ’s-Graveland uiteindelijk tevreden met het 1-1 gelijkspel. En dat zag er in de eerste helft niet naar uit, toen ’s-Graveland met een te magere 0-1 ging rusten.

Op de kunstgrasmat had ’s-Graveland de touwtjes in handen en via vlot lopende combinaties werd de aanval gezocht. De Utrechtse ploeg kon daar weinig tot niets tegen inbrengen en na een aantal speldenprikken bracht Daan Verdam het overwicht ook tot uiting in de stand. Binnen een kwartier kopte hij een uitstekende voorzet van Twan Roorda feilloos binnen. Ook na de voorsprong bleef ’s-Graveland goed spelen en waren er voldoende mogelijkheden om de gastheren echt op de pijnbank te leggen. Echter, in dat opzicht mist de jeugdige ploeg nog wat automatismen om die kansen ook om te zetten in doelpunten. Evenals vorige week had Jorn Kerkhof een geweldige scoringskans. Daan Verdam legde de bal prima terug vanaf de achterlijn op zijn vrijstaande collega-aanvaller die nog de tijd had om de bal aan te nemen om zo te kunnen aanleggen voor de 0-2, maar hij besloot de bal ineens in te schieten en miste het doel jammerlijk. Aan het einde van de eerste helft werd Zwaluwen Utrecht wat gevaarlijker, het leidde tot een kans die onschadelijk werd gemaakt door doelman Tristan Janmaat die op slag van rust de hulp van het aluminium kreeg toen een schot op de buitenkant van de kruising belandde. Het waren de enige aanvallende wapenfeiten van de opponent.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. ’s-Graveland kon de lijn van voor de rust niet vasthouden en Zwaluwen Utrecht begon beter te spelen. Het had aan de blauwwitte kant veelvuldig balverlies tot gevolg. Daardoor werd er vooral op de helft van ’s-Graveland gespeeld wat weliswaar in eerste instantie nauwelijks kansen opleverde voor de thuisploeg. De ruimte die er voor ’s-Graveland aanvallend ontstond kon het team niet goed benutten door het slordige spel wat ook de verdienste van Zwaluwen Utrecht was. Desondanks was Wout Romeijn dichtbij een tweede ’s-Gravelandse treffer toen de aanvoerder een corner van Nick Mostert van dichtbij net niet de juiste richting kon meegeven. Kort daarna had in de counter Daan Verdam de kans op de 0-2 op zijn schoen. Aangespeeld door Jorn Kerkhof probeerde hij de keeper met een geplaatst schot te verrassen, diens vingertoppen voorkwamen dat. De 1-1 hing echter meer in de lucht dan de 0-2 en die viel dan ook halverwege de tweede helft. Uit een corner kopte een verdediger van Zwaluwen Utrecht de bal, zij het met enig fortuin, met een boog over goalie Tristan Janmaat en bracht daarmee de stand in evenwicht. De thuisploeg probeerde daarna door te drukken om de gewijzigde spelverhoudingen ook in de score tot uiting te brengen. Het leidde tot wat hachelijke situaties in ‘de zestien’  van ’s-Graveland, maar tot schade leidde dat nog niet. In de slotfase kregen beide teams nog kansen uit spelhervattingen om de volle buit binnen te halen, het bleef echter alleen bij wat dreiging zonder resultaat. Tot de laatste minuut, toen Tristan Janmaat al was gepasseerd en twee aanvallers van Zwaluwen Utrecht de bal in het lege doel leken te schieten. Zij hadden echter niet gerekend op Marc van Enk die met een geweldige ingreep de bal voor de doellijn wist te blokken. Daarmee zorgde hij ervoor dat zijn ploeg toch een punt uit het vuur wist te slepen, over de hele wedstrijd bezien een uitslag waarmee beide ploegen konden leven.