Datum

10 maart 2018 12:00

Accommodatie

Onbekend

Het waren de blauwen tegen de blauwen, horizontaal tegen verticaal gestreept. Jongens uit een vissersdorp tegen jongens uit een veendorp en ook de koploper tegen de nummer laatst. Hoewel dat na slechts twee wedstrijden (Spakenburg) en een wedstrijd ('s-Graveland) niet veel zegt en dat bleek ook tijdens de ontmoeting tussen beide teams. Van enig krachtverschil was namelijk geen sprake. Sterker, 's-Graveland had licht de overhand en kon al in de eerste minuut op voorsprong komen, maar Job Kaitjily was niet zelfzuchtig waar hij dat had mogen zijn. In de eerste helft verschenen de jongens van Marcel Cuiper vaker in het strafschopgebied dan de dit keer in het vaalrood gestoken blauwen.

De tweede helft was het niet veel anders en 's-Graveland hield een licht overwicht zonder echt gevaarlijk te worden. Tobias Serpenti was met een vrije trap het dichtstbij een doelpunt, maar de Spakenburgse doelman tikte de bal tot corner. Vlak voor tijd had hij echter geen antwoord op het afstandschot van Tijn Degekamp die vanaf ongeveer 20 meter de bal in de verre hoek plaatste. Met nog drie minuten op de klok leek de winst binnen handbereik, maar in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd kwam Spakenburg dan toch langszij.

Het gevoel na afloop was daarom wat dubbel bij de jongens: blijheid vanwege toch het goede resultaat en spel, maar ook teleurstelling van het net niet gewonnen hebben. Wat ons betreft mag het blije gevoel overheersen. Het eerste punt is binnen in de 1e klasse en aanstaande zaterdag gaan ze voor meer, thuis tegen Olympia '25 JO13-1.