Romeijn, M. (Mathies)

Accommodatie

Onbekend

De ijzige oostenwind blies de Hilversumse Beresteinbewoners van Olympia '25 over de gemeentegrens naar 's-Graveland. De wind en kou had ook invloed op de kledingkeuze zaterdagmorgen. De mutsen, maillots, handschoenen moesten weer van zolder gehaald worden om enige bescherming te bieden tegen de omstandigheden. En die waren bar, want als zelfs Denzel 'Bennie Wijnstekers' van Luijk zijn korte mouwtjes in de kast laat liggen dan is het echt koud.

Het eerste balbezit was voor Olympia '25 dat om 10.15 uur aftrapte, maar het meeste balbezit was in de eerste helft voor 's-Graveland JO13-1 dat het initiatief nam en daardoor ook meer kansen kreeg. En de defensie had de zaken altijd snel op orde bij een tegenaanval van Olympia. Na iets meer dan twintig minuten kwam 's-Graveland op een 1-0 voorsprong. Kort daarvoor hadden Tobias Serpenti en Daniel Cuiper de winterjas uitgedaan, de dugout verlaten en waren het veld in gekomen voor Ruben Verhoeven en aanvoerder Dille Vogelaar.  Het was te vroeg in de wedstrijd om het een gouden wissel te noemen, maar feit was wel dat Tobias (pass) en Daniël (doelpunt) meteen voor de voorsprong zorgden.

Na rust had Tobias zelf twee keer voor 2-0 kunnen zorgen, maar helaas gingen zijn schoten op de paal en net naast. De kleine marge bleef dus staan en met de wind in de rug van Olympia kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Olympia werd sterker en was dichtbij de gelijkmaker, maar de hoek van waaruit de rechtstbuiten moest schieten bleek te moeilijk en de bal ging in het zijnet. Een kwartier voor tijd werd het wel gelijk, maar met die gelijke stand namen beide ploegen geen genoegen. Er werden mooie en sportieve duels uitgevochten. Enkele daarvan leidden tot een vrije trap. Zowel 's-Graveland als Olympia kregen daardoor net buiten het strafschopgebied een kans om op voorsprong te komen. En ze waren er allebei heel dichtbij, maar voor 's-Graveland redde doelman Lucas Fischer op fraaie wijze en de lat bracht redding voor Olympia waar de vrije trap van Daniël op belandde.

Complimenten aan beide teams voor hun inzet en spel en de ouders van beide teams voor 60 minuten blauwbekken.

Volgende week uit naar Wasmeer JO13-1, dat zich ongetwijfeld wil revancheren voor de eerder dit seizoen geleden 3-1 nederlaag in de kampioenswedstrijd van de 2e klasse.