Column 2022/07

1 april 2022 7:00

Je roes uitslapen. Maar wat als het er meer zijn ...

Column_r3.png

Afgelopen zondag werd meerdere keren de juiste snaar geraakt. Het programma en de gedachten over de manier waarop deze moest worden ingevuld, zagen er op papier goed uit. En in de praktijk kwam dat helemaal uit. Een groot compliment aan de sponsorcommissie voor het door haar georganiseerde Sponsorevent en Veiling van de Eeuw.

Naarmate de dag vorderde, beleefde ik deze meer en meer in een positieve roes. Niet dat ik het allemaal in een wazige toestand heb beleefd. Zeker niet bij het bieden. Nee, het was meer een roes in de zin van opgewonden toestand. Zeker na afloop van de veiling toen de waanzinnige opbrengst werd gemaakt. Maar de roes kwam ook door de sfeer van de dag.

Een dag waarop vaak de juiste snaar werd geraakt. De eerste keer was bij de inleiding van de dag met het tonen van een circa 4 minuten durende samenvatting van onze documentaire. Natuurlijk heb ik deze sinds 23 april vorig jaar meerdere keren terug gezien. En ondanks dat het maar 4 minuten was, raakte het bij mij een snaar. Een gevoelige. En ik was niet de enige volgens mij. Het vakmanschap van Karel van de Berg werd nog maar eens bevestigd.

Met het beschrijven van hun ervaringen en herinneringen in het amateurvoetbal raakten Ronald en Peter Heerschop de juiste snaar en herkenden we onze eigen club en de plek die het bij velen inneemt. In de kleedkamer, in de kantine, in goede en minder goede tijden.

In de De Drie Dorpen raakte veilingmeester Patrick van Huisstede ook de juiste snaar bij de aanwezigen. Op meesterlijke wijze leidde hij de kavels in, bepaalde het openingsbod en met een scherpziend oog hield hij alle biedingen in de gaten om het hoogste bod vervolgens af te hameren. De vele aanwezigen gunden zichzelf een van de vele mooie kavels, dat bleek wel uit de biedingen. Het resultaat was gigantisch.

De vereniging werd dus een mooie opbrengst gegund. Hopelijk mede voor het door de jaren heen raken van de juiste snaar. Bij leden, vrijwilligers, sympathisanten van de club. Iets waar we ons best voor zullen blijven doen.

Zondag 27 maart, het was een fijne roes.

MD_voorzitter.png

- alle columns