Column 2022/04

18 februari 2022 7:30

Hé, tijd niet gezien ...

Column_r3.png

Met de aankondiging van het verder openen van de maatschappij zullen we weer steeds meer mensen zien, die we soms al een langere periode niet zijn tegengekomen. Het sporten mag gelukkig al weer enige tijd, de competitie is hervat en daarom zien wij elkaar al weer even op de vereniging. De nu nog bestaande beperkingen worden verlaten. De kantoren zullen weer vol lopen en collega’s zullen weer offline mogen samenwerken in plaats van alleen via het scherm. Het zal misschien straks voelen als een soort van reünie. Een reünie die niet veel tijd kost om te organiseren, iedereen komt toch wel naar kantoor.

Anders is dat voor onze reüniecommissie, die, nu het licht op groen staat, de reünie aan het vormgeven is. Maandag 18 april (tweede paasdag) is het zover; na het traditionele paaseieren zoeken. Dat is misschien ook een leuke nevenactiviteit om herinneringen op te halen. “Weet je nog, wij zochten naar echte eieren. Eerst zoeken en dan naar huis om ze te koken voor het paasontbijt. Dat was onze prijs. En nu? Nu krijgen ze grote chocolade paashazen als ze een ‘prijs-ei’ hebben gevonden”.

De komende weken zal de commissie oproepen doen om naar de reünie te komen en om oud-clubgenoten die al langere tijd weg zijn van de club, of het dorp hebben verlaten, te bereiken en te wijzen op het nostalgische weerzien. Het bereiken van oud-clubgenoten is in vergelijking met de vorige reünie een stuk eenvoudiger geworden. De vele vormen van sociale media maakt dat de wereld in rap tempo kleiner is geworden. Dit zal dan ook ingezet worden in de communicatie.

Maar de commissie zal ook aan de leden vragen mee te helpen zoveel mogelijk mensen te bereiken en te informeren over de reünie. Zelf heb ik daarom deze week twee oude teamfoto’s bekeken. Een gecombineerde teamfoto van de zaalvoetbalselectie met als coach, oud-speler (zowel op het veld als in de zaal) Fred Mol. Ben je van de partij, Fred? Opmerkelijk feitje: 14 van de 17 spelers zijn bij ons nog steeds actief; als speler en/of trainer. Alleen Jonti Mieremet, Maarten Bijlsma (wel nog altijd niet spelend lid) en Jarno Pos niet. Komen jullie ook?

Dat was een foto van, ik denk, zo’n 20 jaar geleden. De andere foto dateert van eind jaren zeventig. Genomen op veld 2, dat nog niet door het fietspad van de woningen gescheiden werd, maar slechts door bomen, struiken en de sloot die er nu ook nog ligt. Het moet of de E3 of de E1 zijn geweest. We zijn met twaalf en destijds ging je vanuit de F pupillen (nu O8/9) op een half veld naar heel veld in de E pupillen.

Op deze foto is de verhouding totaal anders: naast mijzelf zijn er nog drie, die wekelijks op de club aanwezig zijn. Als speler, toeschouwer of assistent-scheidsrechter. De grijns/lach van Marc Jansen en Giliam Hagen zijn nog dezelfde en in leider Gert van Voorst herken je, zeker als je de snor en lokken wegdenkt, zoon Menno. Zij zijn ‘zekerheidjes’ op de reünie. Toch? De andere voormalig teamgenoten zal ik bijna allemaal (via-via) wel kunnen bereiken, op twee na. De jongen rechtsonder op de knieën. Wie is dat ook al weer? In mijn herinnering: Michel Jansen. Over de achternaam ben ik vrij overtuigd. De andere is de jongen die, gehurkt in het midden,  kijkt naar de keeperstrui van Marc Jansen. Ik denk dat dit René Karman moet zijn.

Een mooie klus voor de komende weken om dit verder uit te zoeken. Ik hoop dat er meer zijn die in hun fotoalbums oude elftalfoto’s gaan opzoeken om hun voormalige teamgenoten te achterhalen en te wijzen op de reünie op maandag 18 april. Een mooie gelegenheid om bij te praten, herinneringen op te halen en misschien wel opnieuw op de foto te gaan?

Op de hier geplaatste foto v.l.n.r: Gerard Klein, Peter Reijnders, Marc Degekamp. Omar van de Weert, Ricardo van Dam, Jules Passé, Gert van Voorst. Zittend v.l.n.r. Willem Zijpveld (†), Marc Jansen, René Karman (?), Richard Martens, Giliam Hagen en Michel Jansen (?).

De reünie op maandag 18 april: zegt ’t voort, zegt ’t voort!

MD_voorzitter.png
- vorige columns