OK 2021/91 - Kees Langerak

Deze week OK!

WIE
KEES_LANGERAK_OK_202191.png

Deze week een onmisbare die deze plek eigenlijk een ander gunt, maar zelf door diverse mensen is aangedragen als een grote onmisbare voor de club. Dus fijn dat deze week Kees Langerak in deze rubriek centraal staat!
Kees is geboren in Leiden en opgegroeid in Sassenheim. Daar woonde hij tussen de prachtige kleurrijke bollenvelden en ook nog eens op fietsafstand van de zee. Toch heeft hij deze plek een aantal jaar geleden ingeruild voor het levendige Hilversum. Wel bleef hij voetballen bij Ter Leede in Sassenheim. Dit hield hij jaren vol, maar in 2004 besloot hij toch vanwege de lange reistijd te stoppen en op zoek te gaan naar een leuke club in de buurt. Na een fietstocht op een zondagmiddag kwam hij terecht langs de lijn bij SVS. Hij kende niemand en werd verwezen naar Dhr. Bas Brouwer. Na een lang indringend gesprek, mocht hij dan toch lid worden van SVS.

WAT
Kees is trainer /coach van het 2e elftal en lid van de technische staf. Daarnaast is hij elke vrijdag te vinden op de club om te helpen bij de vrijdagploeg. Ze doen dan verschillende werkzaamheden. Zijn voornaamste taak is om de velden voetbal klaar te maken en dus te zorgen voor de belijning e.d., zodat alles voor het weekend tip top in orde is en er weer mooie wedstrijden gespeeld kunnen worden op de groene velden van SVS.

WAAR
Zijn vrijwillige inzet vindt plaats op de club. Is het niet om de velden in orde te maken, dan is hij wel op deze zelfde velden aan het coachen of speelt hij er een potje voetbal op.

WAAROM
In Sassenheim woonde hij samen met zijn ouders op 50 meter van de voetbalclub. Zijn ouders waren beide zeer actief in de vereniging. Zijn moeder deed de centrale inkoop voor de kantine en zijn vader was lid van de technische commissie en deed ook (van wie heeft Kees het?) de belijning van de velden. Kees heeft dus van huis uit meegekregen dat het niet meer dan vanzelfsprekend is dat je je inzet voor een club. Hij vindt het daarnaast ook heel leuk en ontmoet daardoor ook nog eens hele leuke mensen. Win win dus!

In de afgelopen jaren dat Kees lid is van de club heeft hij vele mooie momenten meegemaakt. De ereronde in de buggy vanwege het kampioenschap van het 2e elftal met de kampioensschaal is dan toch wel een heel erg bijzonder moment en een waardevolle herinnering.

Dat SVS een warme club is met oog voor de medemens ervaart Kees keer op keer. Vandaag is de Advent begonnen en branden er op onze sportpark de lichtjes in de kerstboom zodra de avond invalt, dat vindt hij mooi! En Kees naar wat ik heb begrepen ben jij zelf een belangrijk onderdeel van SVS en ben jij ook een lichtpunt voor de club!

- ook OK!