OK 2021/84 - Bart van Wijk

WIE
BART_VAN_WIJK_OK202184.png
Bart van Wijk

Afgelopen zaterdag werden er vrijwilligers geworven op de club, want die zijn hard nodig. Zoals bij elke club draait deze op de vrijwillige inzet van zijn leden. Er is zoveel enthousiasme, maar ook zoveel te doen. Gelukkig hebben zich gisteren diverse mensen aangesloten bij de vrijwilligers. Je weet wat ze zeggen; vele handen maken licht werk en alle kleine beetjes helpen!
Deze rubriek gaat over al die vrijwilligers die zich op welke manier dan ook onmisbaar maken voor de club. Dat de vrijwillige inzet niet alleen door volwassenen gedaan wordt, wordt deze week wel duidelijk door de onmisbare Bart van Wijk. Zelf nog ‘maar’ 18 lentes jong. Naast dat hij zelf voetbalt, is hij ook trainer geworden. Deze week dus een onmisbare uit de jeugd. Bart woont al zijn hele leven in Kortenhoef. Eigenlijk op hetzelfde stukje Kortenhoef, alleen is hij een aantal jaren terug 2 huizen opgeschoven. Hij heeft een oudere broer Rogier en een jonger zusje Daphne. Alle drie voetballen zij bij SVS. Zijn ouders Vincent en Mariska zijn beide ook actief binnen de club als vrijwilliger. Denk bijvoorbeeld aan de vrijdagploeg en het draaien van bardiensten.

WAT
Naast dat hij regelmatig zelf op het groene SVS gras speelt is hij nu trainer van de JO13-1 en op de donderdagavond ook nog de MO17-1. Dit is het team van zijn zus Daphne. Dit doet hij samen met Hans Bolt en Andries Polman.

WAAR
Bart is de meeste tijd van de week te vinden op het complex van SV ‘s Graveland. Is het niet om zelf te trainen, dan is het wel om training te geven. En daarnaast is hij ook regelmatig in de kantine van ‘s Graveland te vinden met zijn vrienden.

WAAROM
Dat Bart een echte SVS-er is mag duidelijk zijn. Al vanaf jongs af aan is hij lid van de club. Hier zijn de hechte vriendschappen ontstaan en heeft hij heel veel mooie uren en fantastische herinneringen gemaakt. Denk aan de diverse kampioenschappen met toen nog kinderchampagne en de teamuitjes naar het Nederlands Elftal. Maar het allermooiste waren toch wel de toernooien met zijn team in binnen en buitenland.
Bart traint de teams, omdat hij het heel leuk vindt om te doen. Daarnaast moet hij vanuit zijn opleiding stage lopen en dit kon hij zo goed combineren. Bij de club gekomen als kleine voetballer Bart en uitgegroeid tot voetballer van het eerste van de JO19 en trainer van 2 teams. De jeugd heeft de toekomst, dat is duidelijk!

-ook OK!