Column 2021/17

20 augustus 2021 6:00

Alvast voorpret over iets dat achter ons ligt.

Column_r3.png

De afgelopen twee weken is het steeds wat drukker geworden op het complex. Begonnen eerst de senioren met trainen, nu komen er steeds meer jeugdteams bij. Een soort van welkom terug en dus even bijkletsen. Hoe gaat het? Ben je op vakantie geweest? Waarheen? Ben je alweer aan het werk, wanneer moet je weer naar school? Bijkletsen dus, maar zolang hebben we elkaar nou ook weer niet gezien. De laatste activiteiten dateren immers van mei/juni.

Van een reünie aan het begin van een nieuw seizoen kun je dus niet echt spreken. Daarvan is pas sprake als mensen of groepen van mensen elkaar jaren niet hebben gezien, terwijl ze daarvoor op een of andere manier aan elkaar verbonden waren. En een reünie is niet iets spontaans; het wordt georganiseerd. Dat is nu, aan het begin van het seizoen, niet het geval.

Een reünie wordt vaak georganiseerd om een speciale reden. Een jubileum bijvoorbeeld. Een reünie is daarom onmisbaar in een jubileumseizoen en een uitdaging bovendien. Het achterhalen van oud leden en vrijwilligers valt niet altijd mee. Zeker niet als zij verhuisd zijn of als ze een andere achternaam hebben aangenomen door een huwelijk.

Aan informatie wie onze oud leden of vrijwilligers zijn geweest geen gebrek. In ons rijke archief hebben we tal van oude spelerspassen en elftalfoto’s. Gezichten genoeg. Nu de namen er nog bij, maar daar is de afgelopen jaren hard aan gewerkt. Nu de woon-of verblijfplaats nog. Kortom het kan nog best een werkje zijn zo’n organisatie, maar met social media is het tegenwoordig wel makkelijker dan pakweg 10-15 jaar geleden.

De jubileumcommissie heeft het werk van het organiseren onderkend en de voorbereidingen gestart om aan het begin van het volgende jaar een grootse reünie organiseren. De eventuele zoektocht begint met het opstellen van een lijst van mensen die (ooit) betrokken zijn (geweest) bij de vereniging. Het genoemde rijke archief zal van pas komen, maar ook ieders persoonlijke archieven en herinneringen kunnen helpen.

Tijd dus om voor mezelf herinneringen op te roepen. Over de teams waarin ik heb gespeeld, de medespelers, de trainers en leiders, de buitenlandse toernooien die we hebben beleefd. Wie zie ik nu nog regelmatig, wie al meer dan 20 jaar (of langer) niet meer. Kan ik die achterhalen? Wat is er nadien met hun gebeurd. Denken zij nog aan hun tijd bij de vereniging? Ik ben benieuwd.

Ook naar hoeveel reünisten er begin januari zullen zijn en naar hun herinneringen. En benieuwd of de reünie ook aanleiding is voor de deelnemers aan diverse playbackshows, die tijdens feestavonden werden georganiseerd, om nog een keer bij elkaar te komen en op te treden en een muzikaal intermezzo te verzorgen. Ik hoop het! Persoonlijk kijk ik erg uit naar een herhaling van het optreden van Frizzle Sizzle.

Herinnert u zich deze nog, nog, nog…..?
MD_voorzitter.png
- vorige columns