OK 2021/76 - Anna Scholten

Anna_Scholten_OK202176.png

Anna Scholten

WIE
Deze week een onmisbare kracht die het eigenlijk meer dan vanzelfsprekend vindt dat je je inzet voor de club. Bescheiden, maar van onmisbare waarde; Anna Scholten.
Anna is geboren en opgegroeid in Kortenhoef. Tijdens haar studententijd heeft ze 1 jaar in Amsterdam gewoond en 5 jaar in Utrecht. Tijdens de Corona periode realiseerde zij zich dat ze toch gelukkiger wordt van het knusse van een dorp, het buitenleven en woont daarom sinds kort weer in Kortenhoef.

Ze begon met voetballen bij ‘S Graveland op vijfjarige leeftijd. Anna ging versneld door naar groep 3 en haar ouders vonden het belangrijk dat ze wat meer van zich af leerde bijten. Zodoende schreven ze haar in bij SV ‘s Graveland. Ze was in die tijd het enige meisje in de smurfenbak. Iets wat gelukkig nu wel anders is, maar toen wel ‘een dingetje’ binnen de vereniging. Anna heeft vanaf de smurfen tot en met de B altijd als enige meisje in een jongensteam gespeeld. Tegenwoordig is ze al geruime tijd aanvoerder van de VR1.

WAT
Zes jaar geleden is Anna samen met Kaylee begonnen met het trainen en coachen van het meisjesteam ME3. Dat ze deze rol serieus nam, blijkt wel uit dat ze al die jaren vanuit Utrecht heen en weer is gereisd voor alle trainingen en wedstrijden. Vier seizoenen is ze betrokken geweest bij dit team. Later sloot ook Eric Holtman zich aan als trainer/coach bij Anna en Kaylee. Dit waren ontzettende gezellige seizoenen. Toch besloot zij vorig jaar te stoppen, omdat er te veel tijd in ging zitten.

Nu is zij 1 keer per week trainer van de MO13-1 samen met Herman Blankenberg, haar eigen trainer. Hij had haar dit gevraagd en aangezien zijn enthousiasme en fanatisme nogal aanstekelijk werkt, kon ze hier natuurlijk geen nee tegen zeggen.

Naast dat zij de meiden van ‘s Graveland traint en coacht, draait ze ook bardiensten en dit vooral tijdens bijzondere gelegenheden. Schrijft ze de stukjes voor ‘Voetbalmeisje van de Week’ en helpt ze bij het organiseren van speciale evenementen zoals de Vrienden en Vriendinnendag of de voetbalclinics die momenteel gegeven worden op de basisscholen. Noem dit allemaal maar vanzelfsprekend!

WAAR
Anna is heel wat uren per week te vinden op de club.

WAAROM
Anna vindt het heel bijzonder dat de club tot op de dag van vandaag grotendeels draait op vrijwilligers. Ze heeft het altijd enorm gewaardeerd dat deze vrijwilligers in de vorm van coach/trainer, scheidsrechters etc. in weer en wind voor haar klaar stonden en nog steeds staan. Anna vindt het dan ook haar taak om zelf een steentje bij te dragen aan de club, waar zij zich enorm thuis voelt. Daarom is ze ook tijdens haar studententijd, ondanks de reistijd, lid gebleven. Bovenal vindt ze het ontzettend leuk om samen met jong en oud hetzelfde doel na te streven. Het enthousiasme en de ongeremdheid van kinderen werkt aanstekelijk op haar en het geeft haar voldoening om haar eigen voetbalkennis op hen over te brengen.

Een mooie herinnering voor Anna is toch wel het kampioenschap met de MO13-1. Vervolgens werden ze ook nog de winnaars van het Leeuwinnentoernooi met een duik in de vaart als afsluiting. Dit samen met het (onverwachte) kampioenschap met de VR1 zullen haar altijd bij blijven.

- ook OK!