OK 2021/75 - Erwin Woppenkamp

Erwin Woppenkamp

Erwin_Woppenkamp_OK202175.png

WIE
Deze week een onmisbare kracht oa op het gebied waar je liever niet mee te maken krijgt, maar zo’n belangrijk onderdeel is; verzekeringen.
Erwin Woppenkamp 38 lentes jong en eigenlijk al zijn hele leven woonachtig in Kortenhoef. Inmiddels getrouwd met zijn vrouw Daphne, waarmee hij 2 prachtige kinderen heeft namelijk; Tess van 7 jaar en Jesse van 4 jaar. Tot de geboorte van Tess heeft hij altijd fanatiek gevoetbald. Begonnen in de F3/E3 als keeper en sindsdien altijd in de 1e jeugdelftallen en de selectie gespeeld. Tegenwoordig dus iets minder fanatiek, maar nog zeker te vinden op het veld met de vrienden van de 35+. Zoon Jesse speelt nu in de smurfenbak, dus de liefde voor voetbal is doorgegeven. Tess geeft de voorkeur aan ballet, turnen en paardrijden, maar Erwin houdt de hoop dat ze later toch nog in een meidenteam komt te spelen.

WAT
Erwin zet zich op verschillende gebieden in voor SV - ‘s Graveland. Hij geeft op zaterdagochtend training aan de jongste leden in de smurfenbak. Daarnaast heeft hij veel gefloten en fluit hij af en toe nog wedstrijdje op de zaterdag voor zijn vrienden van de zaterdag 2, al zal dit nooit zijn hobby worden. Maar hij is ook onmisbaar voor de gehele club, want hij heeft het onderdeel verzekeringen op zich genomen. Koen Janmaat heeft hem een aantal jaren terug benaderd voor deze functie. Koen had door dat Erwin hier nogal thuis in was en het is belangrijk dat dit onderdeel goed geregeld is. Dus toen heeft Erwin alle verzekeringen op zich genomen namens de club en ge-updated en houdt hij ze up to date.
De bar is ook niet vreemd voor Erwin. Hij heeft heus niet alleen maar voor de bar gestaan, maar ook vele bardiensten gedraaid die enorm gezellig waren.

WAAR
Erwin is op zaterdag op de club te vinden, maar daarnaast ook veel achter de computer om de zaken goed geregeld te houden.

WAAROM
Als kleine Erwin stond hij al op de velden van ‘s Graveland. Alles was geregeld; er stond een scheidsrechter, er was een trainer, de kleding werd gewassen en de bar werd bediend. Achteraf realiseer je je pas hoe goed het allemaal eregeld was en hoeveel vrijwilligers zich daarvoor hebben ingezet. Menig voetbalclub kan hier jaloers op zijn. Nu vindt hij het fijn om zelf daaraan ook ets te kunnen bijdragen. Dat zijn eigen zoon ook speelt, maakt het natuurlijk extra leuk.
Erwin heeft heel veel dierbare vriendschappen overgehouden aan het voetballen bij ‘s Graveland, maar daarnaast zijn er nog 2 momenten die hem
altijd bij zullen blijven en volgens hem kenbaar zijn voor de club. Het eerste moment is zijn kennismaking met de club. Charles Smallenburg
kwam in een klein rood autootje voorrijden. Je mocht dan uit zijn auto een paarvoetbalschoenen uit een oude doos kiezen. Hoe fantastisch is dat?!!
Het andere is toch wel de liefde voor de club. Daar zijn de derby’s een heel mooi voorbeeld van. Erwin vond het spelen van derby’s met de selectie altijd super. Maar eigenlijk maakte de ontvangst na de wedstrijd door Ton Koopmanschap bij de kleedkamers de meeste indruk. Na een winst kreeg je dan van hem een schouderklopje en zag je de tranen in zijn ogen van blijdschap. Zulke momenten zijn volgens Erwin illustratief voor de beleving en inzet van de echt betrokken vrijwilligers voor de club. En dat er veel betrokken vrijwilligers zijn die uren in de club steken en elke keer weer met nieuwe initiatieven komen, vindt Erwin bewonderingswaardig. Een mooi voorbeeld van de laatste tijd is bijvoorbeeld het (beach) volleybalveld.

Het trainingskamp dat elk jaar sinds de jeugd van Erwin al wordt georganiseerd vindt nog steeds plaats. Nu gaat hij elk jaar met zo’n 30-40 man naar Texel voor een zeer intensief en cultureel trainingsweekend ;-). Dat laatste zegt volgens mij genoeg over wat voor een fijne club ‘s Graveland is!

- ook OK!