OK 2021/73 - Patrick Zeldenthuis

Patrik Zeldenthuis

Patrick_Zeldenthuis_OK202173.png

WIE
Deze week een (bijna 50 jarige) onmisbare kracht geboren en getogen in Uithoorn met kennis van de technische kant van het voetbal. Patrick Zeldenthuis heeft een groot deel van zijn leven in Uithoorn gewoond, maar is in 2002 samen met zijn vriendin Sabine naar ‘s Graveland verhuisd. Hier wonen zij nu alweer 19 jaar met veel plezier en inmiddels zijn zij trotse ouders van Tom.

Zelf heeft Patrik ook altijd gevoetbald. Hij was actief bij meerdere clubs, maar het grootste gedeelte van zijn voetbalcarrière was bij de Uithoornse
voetbalclub Legmeervogels. Tegenwoordig probeert hij nog wel af en toe een balletje te trappen, want het blijft een heerlijke sport.
De voetbalgenen en het voetbal enthousiasme heeft Patrik doorgegeven aan zijn zoon Tom. Hij is op 4-jarige leeftijd begonnen in de smurfenbak van S.V. ‘s Graveland en speelt inmiddels alweer in de JO13-1. Patrik loopt dus ook al wat jaartjes rond op de club.

WAT
Vanaf het moment dat Patrik langs de lijn bij de smurfen stond, ervoer hij de gezelligheid en warmte binnen de club. Hij heeft de eerste jaren als trouwe enthousiaste supporter langs de lijn gestaan, maar zag al snel dat de kracht van S.V ‘s Graveland ligt in al die fantastische vrijwilligers en dus vond hij het logisch om als voetbalvader ook een steentje bij te dragen. Hij begon met het assisteren van (naar eigen zeggen) topcoach Patrick Meijer. Dit heeft hij een aantal jaar gedaan en sinds dit seizoen is hij de technisch coördinator geworden van de JO13 en JO14.

WAAR
Naast de vergaderingen thuis en op de club, blijft Patrik ook heel graag de trouwe supporter van Tom en zijn team. Dus zodra het weer mag, zullen we
Patrik weer heel veel langs de groene voetbalvelden zien staan.

WAAROM
Patrik kwam als redelijk onbekende van S.V. ‘s-Graveland op de club. Al snel had hij door wat voor prachtige club dit is en hoeveel vrijwilligers zich hiervoor inzetten. Hij noemt zijn eigen bijdrage klein, maar doet het heel erg graag.

Op de vraag wat zijn hoogtepunt was bij de club, wordt hij toch wat voorzichtig. Hij zou kunnen zeggen dat dat zijn overwinning als jonge voetballer met Legmeervogels uit tegen ‘s Graveland was, maar kiest er toch voor om een ander favoriet moment te benoemen, zodat hij straks nog steeds dat gezellige biertje met de andere clubleden kan drinken.
Dat andere fantastische moment is toch wel het kampioenschap 2 jaar geleden van het team van Tom in de hoofdklasse. Het was een mooie competitie met geweldige tegenstanders. Die duik in de vaart maakte het feestje helemaal compleet!!

- ook OK!