Line Up 055 - #evde - Marc Degekamp

Line Up 055 - #evde - Marc Degekamp

19 april 2021 11:00


Meer dan 'verdienstelijk' op meerdere fronten al jarenlang. Inmiddels in een tweede termijn als voorzitter. Deze elf komen uit zijn voetbalhart en zijn era.

Elftal van de Eeuw van…

… Marc Degekamp

Om het me iets makkelijker te maken heb ik ervoor gekozen om spelers in mijn Elftal van de Eeuw te kiezen met wie ik zelf in de selectie (of in de zaal) heb gespeeld heb (op twee uitzonderingen na dan).

evde_Marc_Degekamp.jpg

Keeper                                Remko Kempers
Als er een Elftal van de Eeuw op basis van enthousiasme zou moeten worden samengesteld zou hij er zeker ook in staan. Jarenlang keeper van het eerste elftal geweest en nog steeds actief bij de selectie (keeperstrainer) en bovendien altijd bereid om te keepen bij een team dat een keer zonder keeper zit. Doet zijn bijnaam nog altijd eer aan: Babbelbox.

 

Rechtsback                         Rob Fecken
Allrounder, kon op meerdere posities uit de voeten. Karaktervoetballer ook, kwam na een zware blessure (beenbreuk) weer helemaal terug en speelde nog jaren in het eerste elftal.

Centrale verdediger          Pascal Jongsma
De periode voor en na zijn profcarrière bij FC Volendam heeft hij laten zien dat hij de beste voetballer van S.V. 's-Graveland is geweest met de schaar en de kap achter het standbeen als een van zijn handelsmerken en kenmerken van zijn technische vaardigheden.

Centrale verdediger         Michel Schouten
Als rots in de branding op iemand van toepassing is…. Met zijn bijnaam (Teus) wordt ook zijn vader geëerd als een van de beste voetballers die de vereniging heeft voortgebracht.

Linksback                          Jan Griffioen
Spijkerharde verdediger, altijd met een glimlach niets en niemand ontziend. Zeker niet de tegenstanders die het waagden zijn meer kwetsbare ploeggenoten iets aan te doen.

 

Rechtermiddenvelder       Eelco Kulkens
Technisch gezien zijn er niet veel betere geweest, liep altijd een jaartje voor op zijn leeftijdsgenoten. Met hem als aanvoerder won S.V. 's-Graveland in 1992 de afdelingsbeker van de KNVB en promoveerde het een jaar later.

Centrale middenvelder     Hans Noppen
De uitzondering in mijn team omdat ik dan weliswaar niet met hem heb gevoetbald, maar is wel mijn trainer geweest. Kon als geen ander de trainingsoefeningen voordoen en liet in partijvormen zijn klasse zien. Kan bovendien gepassioneerd over voetbal vertellen. Hij bezorgde met zijn team in 1967 en maker van het winnende doelpunt de vereniging de KNVB beker.

Linkermiddenvelder          Fabian Degekamp
Een rechterbeen om in balans te blijven en een met kwaliteit en gevoel gezegende linker. Ook fijn om een speler in het elftal te hebben die nooit faalt vanaf de strafschopstip.

 

Rechtsbuiten                     Sander de Leeuw
Meer dan tien jaar onafgebroken in het eerste elftal gespeeld, aanvoerder, voorbeeld voor zijn team, scorend vermogen, als voorhoedespeler altijd hard werkend en een van de misters S.V. ’s-Graveland.

Centrumspits                     Marco Nieuwenhuis
Het doel van voetbal is winnen en dat kan alleen door te scoren. Een ongepolijste spits, die door roeien en ruiten ging met als doel het doel. Het doeltreffen probeerde hij uit alle hoeken en standen. Het bewijs daarvan blijft het doelpunt uit bij MSV vanaf de middenlijn, waarbij iedereen dacht: Marco, doe nou niet! Ten onrechte...

Linksbuiten                       John de Ruig
Iemand ooit over hem horen zeggen dat hij over een natuurlijke fitheid beschikte. Zou daarom, overdreven gezegd, nog altijd wel even mee kunnen

 

Reservekeeper                 Jeroen Voeten

Reserve verdediger          Theo Andriessen

Reserve middenvelder     Peter Reijnders en Maarten Bijlsma

Reserve aanvaller            Marcel de Leeuw

- zoveel coaches, zoveel meningen

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!