OK2021/57 - Patrick Meijer

WIE

Patrick Meijer

Patrick_Meijer_OK2021_57.png

Geboren in Hilversum, maar getogen in Ankeveen. Samen met Miranda woont hij sinds 2010 in Kortenhoef. Beide doen veel voor de vereniging, maar vandaag de aandacht op Patrick ‘een onmisbare kracht’ op vele gebieden voor de club.

WAT

Patrick, hoefsmid van beroep, is nu ongeveer 28 jaar lid van sv ‘s Graveland. Daarvoor voetbalde hij bij ASV. Op zijn 20e maakte hij de overstap naar ‘s Graveland. Andere teamgenoten waren hem al voorgegaan. Hij heeft hele mooie jaren gehad bij de club met toch wel als hoogtepunt het kampioenschap van het 1e elftal.

Patrick is trotse vader van een dochter (Senna) en een zoon (Keano). Waar Senna de liefde voor de paarden heeft geërfd, zit bij Keano het voetballen in het bloed. Hij speelt nu al 7 jaar bij ‘s Graveland en is begonnen met voetballen in de smurfenbak. Vanaf dat moment begon ook de extra inzet van Patrick voor de club. Dit jaar verzorgt hij de trainingen en coacht het team JO13-1.  Dit altijd vol enthousiasme, plezier en inzet. Patrick vindt het belangrijk dat er naast serieus voetballen ook plezier gemaakt wordt. Hij geniet ervan dat hij de jongens heeft mogen zien opgroeien van kleine mannetjes naar grote pubers. Samen hebben ze heel wat uren op de club doorgebracht, tranen gedeeld, verliezen geïncasseerd, maar ook de winst.  Het hoogtepunt was toch wel het kampioenschap van het team, toen JO11-1, in de hoofdklasse met als traditie de sprong in de vaart.

Naast het coachen en trainen van het team van zijn zoon, begeleidt hij ook een team tijdens de voetbaldagen en helpt hij graag bij verdere hand en span diensten.
Naast de fysieke inzet van vrijwilligers zoals Patrick, kan een club ook niet zonder sponsoren. Deze zeker ook onmisbare bijdrage werd niet door Patrick genoemd, maar ik weet uit betrouwbare bron dat hij al jaren sponsor is van de nu JO13-1. Een man die dus op alle fronten onmisbaar is voor de club.

Waar

Patrick is dus 3 avonden per week op de club te vinden en op zaterdag thuis of uit bij de jongens aanwezig.  En na een kampioenschap in de vaart ;-).

Waarom

Een club kan niet functioneren zonder vrijwilligers. Al die jaren dat Patrick zelf voetbalde, hebben enthousiaste trainers voor hem klaargestaan en hij wil dit zelf graag doen voor de nieuwe generatie. Hij noemt het een voorrecht om met de jongens zoveel plezier te mogen maken en ze te zien groeien als personen en voetballers.

Zelf heeft hij vele dierbare vriendschappen overgehouden aan het voetballen bij de club. Samen zoveel mooie herinneringen en dan nu weer samen langs de lijn bij de kinderen. Leuk dat dit zich blijft herhalen binnen ‘onze’ club. Later staan onze kinderen weer langs de lijn bij hun eigen kinderen. Mooi is dat!

- ook OK!