OK 2020/51 - Jan Plaizier

WIE

Jan Plaizier

Jan_Plaizier_OK_2020_50_.png

-62 jaar, geboren in Marknesse, opgegroeid in Amsterdam, tussenstop van 25 jaar in Kortenhoef, woont in Hilversum-

WAT

Sinds 3 jaar is Jan bestuurslid van SV ’s-Graveland. Hij heeft net bijgetekend voor nog eens drie jaar. Hij is verantwoordelijk voor communicatie. Een niet te onderschatten taak, welke een groot aantal activiteiten omvat; vnl. om de verschillende doelgroepen van clubinfo te voorzien. Dit gebeurt op digitale wijze, via de website, Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, de nieuwsbrief en SVS TV. Of ouderwets ‘hardcopy’ in het Weekblad Wijdemeren, dat wekelijks op de deurmat valt.

Hij verzorgt de content (foto’s en tekst) van de club; soms van eigen hand en soms van anderen. De voorzitter schrijft de nieuwsbrief en het artikel in de krant.
Of de informatie bij de juiste doelgroep komt, leest hij af in de statistieken (hits, duimpjes etc.) van de verschillende platformen.

Daarnaast zit Jan ook in de jubileumcommissie. Hierin werkt hij samen met alle projectgroepen voor een goede informatiestroom.
Verder heeft hij o.a. de pitch voor de ING Bank tender verzorgd, waardoor de club voor minimaal de komende 3 jaar een substantieel bedrag ontvangt t.b.v. het meiden- en vrouwenvoetbal. De Corona logoquiz is een ander voorbeeld van de diversiteit van zijn activiteiten.

Jan is in 2000 met de club in aanraking gekomen. Toen stond hij langs de Smurfenbak, waar zijn zoon Daan (nu actief in SV De Meer 10) zijn eerste voetbalstappen zette. In bezit van een trainerslicentie kriebelde het om wat te gaan doen op dat gebied. Vervolgens is hij af en toe de teams, waar zijn zoon en later zijn dochters in speelden, gaan trainen en soms coachen.
In seizoen 2013-2014 is hij trainer/coach geworden van VR1. Jan heeft dit met een onderbreking in totaal 4 seizoenen gedaan. Met als hoogtepunt een kampioenschap in 2015.

Van 2014 tot 2017 MOMO (Monday Moves). Jan organiseerde workouts met core stability training voor alle (in)directe vrouwelijke leden van de club. Als een ware “drill instructor” kreeg hij velen in beweging.

WAAR EN WANNER

Jan kan vanuit huis veel van zijn werkzaamheden verrichten. Hij besteedt hier minimaal 8 uur per week aan. Daarnaast is hij vaak op de club om ‘sfeer’ te snuiven en vast te leggen. Hij is natuurlijk supporter van zijn dochter Eva, speelster van VR1. Met kleindochter Fien is hij vaak te vinden op de club. Stiekem hoopt hij haar ooit ook in het blauw-wit te zien.

WAAROM

Jan is een fervent voetballer geweest. Opgegroeid in Amsterdam Nieuw-West, is hij als 8-jarige begonnen bij ASV Geuzenveld en heeft hij op zijn 13e de overstap gemaakt naar CVV Vlug en Vaardig en daar 20 jaar gevoetbald. Stond als centrale verdediger te boek. Zijn voetbalcarrière kwam in 1991 abrupt ten einde vanwege een afgescheurde kruisband. Voetbal loopt door het leven van Jan. Nu heeft hij de mogelijkheid en flexibiliteit om een “steentje bij te dragen” en doet dat graag. Een prettige, gemoedelijke sfeer op de club en het bezig zijn met je hobby helpen daarbij. Het geeft voldoening en is bovendien leerzaam.  En waarom moeilijk doen als het samen kan …