Column 2020/13

26 juni 2020 7:45

Een week met goede berichten ...

Column_r3.png

Versoepeling. Een van de veelgebruikte woorden de afgelopen periode. Ook deze week werd het weer vaak gebruikt. Tijdens de inmiddels traditionele duo-persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge draaide het om versoepeling. De appjes kwamen direct al door: dus we mogen als senioren ook weer partij spelen en afsluiting SVSCup35+ kan gewoon in partijvorm? Ja, ook de senioren kunnen nu net als de jeugd weer ‘partijtje’ doen.

In twee andere bijeenkomsten deze week kwam het woord versoepeling weliswaar niet voor, maar de besluiten die daarin werden genomen, betekenen in andere mate wel een versoepeling voor onze vereniging.

De voorbije maanden is er zoals bekend gewerkt aan een aanvraag voor een tweede kunstgrasveld en de voorlopige apotheose was afgelopen dinsdag. De commissie van de gemeente die onze aanvraag en het collegevoorstel daarover behandelde, accordeerde dit en volgende week volgt het finale besluit als het in de gemeenteraad als hamerstuk aan de orde komt.

Fantastisch nieuws dus, want we hoeven niet op de rem te trappen als het gaat om de gelegenheid die we kunnen bieden aan onze leden en dus goed nieuws voor onze continuïteit. Maar ook een versoepeling voor onze vrijwilligers die de verdeling maken voor de trainingen en wedstrijden, voor trainers die meer bewegingsvrijheid krijgen om hun oefenstof in praktijk te brengen.

Daar waar ik online aanwezig was bij de commissievergadering, waren andere bestuursleden op hetzelfde moment online in afwachting van een ander besluit. De ING bank had een aantal maanden geleden een pitch uitgeschreven waarmee amateurclubs voorstellen konden doen om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Onze pitch werd beloond met een driejarig sponsorcontract van maar liefst € 3.000,00 per jaar en betekent dat het makkelijker wordt activiteiten te ontplooien. Ook een versoepeling dus.

Het was dus een mooie week en een mooi slot van het seizoen 2019-2020 en een goed begin voor het nieuwe seizoen dat volgende week van start gaat. De aftrap van het nieuwe seizoen is voor de  SVS Cup35+ competitie. Ik hoop dat de spieren en gewrichten van de deelnemende jonge veteranen (of oudere jongeren) soepel zijn gebleven.

MD_voorzitter.png

- vorige columns