Elftal van de Eeuw - Line Up 007

15 mei 2020 22:15

Dit is dé opstelling in de ogen van Juliën Janmaat.

Elftal van de Eeuw van…

… Juliën Janmaat

Dit is gebaseerd op wat ik ken, heb gehoord en heb gezien in mijn prille leven als lid van de mooiste club ter wereld. Wat wel eens wordt vergeten is de beste trainer. Niet elke goede voetballer is ook een goede trainer. Uitzondering voor mij persoonlijk is daarin: Ronald Cornet; kon soms beter voetballen dan de spelers maar kon als geen ander samenhorigheid brengen in een gebroken selectie. Als trainer heel veel van geleerd. Grote mond maar heeft menig speler beter gemaakt en heeft een enorme liefde voor 's-Graveland.

Keeper                             Oscar van Veen

Ondanks zijn korte periode bij ’s-Graveland liet hij de indruk achter van een echte gentlemen.

Rechtsback                      Peter van Willigenburg

Doorzettingsvermogen, keihard in duels en een geweldige crosspass. Veel te kort in het 1e gespeeld, kan zo weer aanhaken.

Centrale verdediger        Michel Schouten

Nog nooit iemand gezien met zo'n sterke wil om te winnen en daarvoor over lijken willen gaan.

Centrale verdediger        Jimmy Reijnders

Heeft bij mij in de A1 op deze positie gespeeld; heb hem daarna nooit meer zo goed gezien, kan zoveel en wordt onderschat door elke tegenstander en dan is het al te laat.

Linksback                         Harry Brandsen

Volgens mijn opa Ton een van de beste voetballers die 's-Graveland ooit heeft voortgebracht. Bovendien een clubman in hart en nieren en een van liefste mensen die ik ooit in mijn leven heb mogen ontmoeten.

Rechtermiddenvelder      Pascal Jongsma

De allerbeste voetballer waarmee ik ooit heb mogen samen spelen, ik spaarde zijn flippo van FC Volendam. Een linkerbeen dat dingen kon waarover ik mijzelf nog steeds verbaas. Een eer om mee te mogen doen bij zijn afscheidswedstrijd en een absoluut idool.

Centrale middenvelder    Rob Fecken

Na een dubbele beenbreuk terug komen en daarna ook nog jaren een steunpilaar zijn van het 1e; een voorbeeld voor elke voetballer.

Linkermiddenvelder         Vincent van Vuure

Debuteren op je 17e en niet meer weg te denken uit het 1e. Hij kan veel beter, een zegen dat hij nog steeds bij onze club speelt. Past zich in elke rol.

Rechtsbuiten                     Niels van Elsas

Heeft slechts een aantal wedstrijden in het 1e gespeeld totdat hij stopte, zo zonde! Ik heb hem in totaal 4 jaar mogen trainen in de jeugd, even fel als groot, kende geen angst. Ook niet bij zijn debuut, had er meer uit kunnen halen, zeker voor onze club.

Centrumspits                     Fabian Degekamp

Uiteraard geen spits, maar hij kon het ook prima spelen. Wat kon hij niet? Kreeg altijd meer kritiek dan lof terwijl hij de lof verdiende. Sterke, slimme technische voetballer, zou nog steeds een meerwaarde zijn voor het 1e.

Linksbuiten                        John de Ruig

Ook een van de namen die mij is bij gebleven uit het ongeslagen jaar in de 4e klasse. Ging keepen uit bij HVC na een rode kaart van Remko Kempers en was nog steeds de beste(geloof ik). Daarnaast een clubman die onaantastbaar is en met hem ook zijn vrouw en kinderen. Heel veel respect!

Reservekeeper                 Erwin van Weeghel

Reserve verdediger         Peter Reijnders

Reserve middenvelder    Maarten Bijlsma

Reserve aanvaller            Sander de Leeuw