Column 2020/09

1 mei 2020 12:00

Een column in deze tijd gaat over ...

Column_r3.png

Tussen hoop en vrees, kent u die uitdrukking?

De vorige keer had ik de verwachting dat wij nog even moesten wachten met het weer mogen voetballen, maar het kan veranderen in amper twee weken tijd. Deze week mochten onze jeugdleden de trainingen weer hervatten. Voor de oudste jeugd geldt de beperking van 1,5 meter afstand, maar de jongste leeftijdscategorieën kunnen weer gewoon trainen.

Hoewel, helemaal gewoon is het natuurlijk niet. Met elkaar, trainers, spelers en ouders, moeten we ons wel aan een aantal regels houden. Deze voorwaarden zijn vorige week door onze technische commissie opgesteld. De voortvarendheid en de zorgvuldigheid waarmee dit gedaan is, verdient een groot compliment.

Ik hoop dat we ons houden aan deze voorwaarden, waardoor de kans op verdere versoepeling van maatregelen groter wordt. Dan zijn er misschien ook mogelijkheden voor de oudste jeugd om weer normaal te trainen en kunnen de senioren misschien starten met 1,5 meter trainingen.

Vrees dat het allemaal veel langer gaat duren dan ons lief is, heb ik wel. Maar we kunnen niet anders dan voorzichtig en geduldig blijven en ons tevreden stellen met het stap voor stap terug keren naar normaal.

Ik vrees ook voor de aanvang van het nieuwe seizoen. Ik hoop dat het net als andere seizoenen mag beginnen in augustus; onze voorbereidingen zijn er in ieder geval wel op gericht.

Voor mijzelf gloort er enige hoop dat een zomervakantie er toch nog in zit. Onze geplande bestemmingen in juli waren Griekenland (gezin) en Portugal (geslaagde dochter) en laten dat nu net de landen zijn waarover deze week bericht werd dat deze landen mogelijk als eerste weer vrijgegeven worden voor vakanties. Ik vrees echter wel dat dit bericht is ingegeven door hoop en dat er berichten volgen dat het nog te voorbarig is.

Zo zal er de komende tijd nog veel gegist worden en zal ik blijven verkeren tussen hoop en vrees. Een zekerheid kreeg ik deze week wel. Veel kinderen die mee zouden doen aan de Voetbaldagen hebben toch een leuke week gehad. Het bewijs daarvan zijn de berichten en filmpjes op social media als reactie op de online trainingsoefeningen en opdrachten. Dat was leuk om te zien, vooral ook voor de vrijwilligers en organisatie achter de Voetbaldagen, die zo toch eer van hun werk hebben gehad. Volgend jaar maar weer een offline editie, waarbij hopelijk ook weer pannenkoeken gebakken zullen worden.

Dit jaar moet ik dat zelf doen. Gelukkig kregen we een instructievideo, dus ik ga maar aan de slag. Ik hoop dat ze net zo lekker worden, maar ik vrees…..

MD_voorzitter.png

- vorige columns