Column 2019/25

13 december 2019 16:15

Einde jaar, lijstjes, getallen ...

Het einde van het jaar nadert en daarmee komen de activiteiten op het veld ook eventjes stil te liggen. Er zal de komende weken veel teruggeblikt worden, de ene Top zoveel volgt de andere op en er zijn lijstjes en verkiezingen: sporter van het jaar, beste nummer, meest bezochte etc.

Deze week zag ik bij de Wereld Draait Door dat ook het Getal van het jaar gekozen is. Het puntentotaal van 498 van Songfestivalwinnaar Duncan is het geworden, gevolgd door 7, het atoomnummer van Stikstof waarover veel gesproken werd in 2019. Als derde eindigde 90.00 +5 en als voetballiefhebber weten we allemaal waar dat betrekking op heeft.

Wat zou het Getal van het jaar voor onze verenging zijn?

De leeftijd van onze vereniging (98) kan het zijn, omdat we dit jaar deze leeftijd hebben bereikt of een uitslag misschien? Maar welke dan? De 0-5 van het 1e elftal bij Wasmeer omdat we daarmee promotie afdwongen naar de 3e klasse en dan kan 3 het dus ook weer zijn.

Of een geldbedrag! De opbrengst van de Rabobank Clubkas Campagne € 980,56 of het bedrag dat gewonnen werd in de TV Quiz Echt Waar!?: € 4.880,00. De indrukwekkende cijfers van de Grote Clubactie zijn ook kanshebbers. Door 94 verkopers zijn aan 805 kopers, 1805 loten verkocht, goed voor een opbrengst van € 4.000,00. De loten zijn ingevoerd door 3 personen, dus het getal 3 kan al twee keer genomineerd worden.

Wij eindigen dit kalenderjaar met 50 teams en wat een mooi getal is dat! Er zijn vanaf augustus dit jaar tot vandaag 298 kantinediensten gedraaid en heeft de wasmachine met 855 wassen heel wat uren gedraaid. Er is 11.759 keer op een knop van een van de koffiezetapparaten gedrukt, maar dat is nog niet het grootste getal. De winnaar van de klaverjascompetitie kaartte 58.553 punten bij elkaar. Voor mijn moeder is dat in ieder geval het getal van het jaar.

Het zijn allemaal mooie getallen die dit jaar gerelateerd zijn aan onze vereniging en zo zijn er veel meer. Het aantal deelnemers aan de kerstloop bijvoorbeeld, maar dat is pas over twee weken bekend. Ik schat het dit jaar op 467. Welk getal is voor jou het getal van de S.V. ’s-Graveland dit jaar? Het aantal vrijwilligers, het aantal gespeelde wedstrijden, het aantal verkochte wraps?

Voor het jaar 2021 weet ik het al wel.

-vorige columns