Column 2019/07

5 april 2019 6:00

Summertime and the livin' is easy ...

Zomertijd.

Naast dat het de halfjaarlijkse vragen oproept (“moet de klok nu voor- of achteruit en is het dan later licht ’s morgens of juist niet?”) is de zomertijd letterlijk ook een nieuwe tijd. Het luidt een nieuwe periode van het jaar in. Een periode van langer buiten kunnen zijn om te sporten, anderszins te recreëren of gewoon lekker lang buiten zitten. De zomertijd valt nagenoeg samen met het begin van de lente, dus het begin van (hopelijk) warmer weer en voor kinderen betekent het langer buiten kunnen spelen (“mag ik met zonder jas naar buiten?”).

Aan het meedoen aan discussies over de zomer- en wintertijd waag ik me maar niet. Er zullen zowel voor- als nadelen zitten aan het instellen van de zomertijd, maar dat geldt net zo goed voor de wintertijd. Laten we het daarom maar laten zoals het is. Toch? Zomertijd betekent langer buiten kunnen sporten (goed voor de gezondheid), langer op een terras zitten (goed voor de horeca) en het schijnt dat er tijdens de zomertijd minder verkeersslachtoffers te zijn. Zo bezien lijkt zomertijd dus wel een goede. Doe ik toch nog een beetje mee aan de discussie.

Voor onze vereniging betekent de zomertijd het begin van de laatste fase van het seizoen. We gaan de laatste drie maanden in en dat worden drukke maanden als ik naar de agenda kijk. Buiten de reguliere competitiewedstrijden, die helaas niet in een reeks worden gespeeld, maar onderbroken wordt vanwege de zogenaamde inhaalweken en/of voorjaarsvakantie, staan er tal van andere activiteiten op het programma.

In deze maand start de VR35+ voorjaarsreeks en is de 8e speelronde van de SVS CUP35+. De basisscholieren uit Kortenhoef en Ankeveen komen naar ons toe om deel te nemen aan de Koningsspelen en voor de volwassenen organiseert de evenementencommissie een Back tot the 80’s/90’s party. Twee activiteiten die in het teken staan van de Pasen, paasklaverjassen en paaseieren zoeken, zijn al jaren niet meer weg te denken van de kalender en dat geldt inmiddels ook voor de Voetbaldagen, die eind april al weer voor de 7e keer worden georganiseerd.

In april worden ook de leden van de Club van Honderd uitgenodigd voor een lunch voorafgaande aan de wedstrijd van het 1e elftal tegen Amsvorde en op tweede paasdag is er een speciale reünie voor keepers die ooit in de selectie onder de lat hebben gestaan.

Het mooie van deze uiteenlopende activiteiten is dat ze door veel verschillende vrijwilligers worden georganiseerd én voor verschillende doelgroepen/leeftijden.

S.V. ’s-Graveland: voor ieder wat wils; geschikt voor alle leeftijden!

- vorige columns