Slotoffensieven MAN1 en MAN2 leiden niet tot resultaat; VR1 blijft wel ongeslagen

JOS Watergraafsmeer 1

Graveland 's 1

... (schot)
... (intikker)
... (intikker)
Wout Romeijn (kopbal)
Assist: Twan Roorda
Sam Torsing (volley)

4e klasse C

14 oktober 2023 14:30

M.O. Liesdek

Sportpark Drieburg
Drie Burgpad 3
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6949626

VR1 speelde een overtuigende eerste helft en kwam daarin tot een 1-8 voorsprong. Tussen de doelpunten zaten een paar pareltjes van aanvallen. Na rust deed VR1 het rustiger aan. Met de cijfers 1-10 is de eerste overwinning een feit en wint VR1 een plek op de ranglijst.

MAN2 en MAN1 lukte het ondanks de slotoffensieven om alsnog een punt aan hun wedstrijden over te houden. Beide teams leden hun eerste nederlaag deze competitie. MAN2  verloor voor het eerst na drie overwinningen op rij. Doelpunten in de openingsfase van beide helften kon het slechts een keer (Bart van Wijk) goedmaken. VVZ '49 won met 2-1.

MAN1 kende een betere openingsfase dan verleden week wat leidde tot een aantal mogelijkheden. De openingsfase liet ook direct zien waar het gevaar van de thuisploeg vandaan zou komen. In de omschakeling waren de Amsterdammers gevaarlijk en uit twee van die situaties sloeg JOS Watergraafsmeer kort voor rust toe. Tot de 39e minuut waarin het eerste doelpunt viel, was de wedstrijd behoorlijk in evenwicht waarbij ’s-Graveland het meest dreigend was in de vijandelijke zestien.

Ondanks de felle start in de tweede helft (met Nick Mostert voor de geblesseerde Marc van Enk) met direct een grote kans voor Jorn Kerkhof en een hard schot van Sam Torsing die door de Amsterdamse goalie werd weg gebokst, lukte het ’s-Graveland niet om indruk te maken. En gesterkt door de 2-0 voorsprong voetbalde JOS Watergraafsmeer met meer vertrouwen en bleef het met de snelle voorwaartsen gevaarlijk. Uit een van de aanvallen gooide het de wedstrijd in de 65e minuut in het slot toen een intikker de 3-0 betekende.

Waar het geloof in een resultaat aanvankelijk langzaam wegebde bij de ’s-Gravelanders richtte het zich in het laatste kwartier toch nog op. Wegens het ontbreken van aanvallers Wilco de Birk en Ramon Bouwman kon het trainersduo Rik Klement en René Wijnsma onvoldoende aanvallende impulsen vanaf de bank brengen. Wel verving Vincent van Vuure Sam Klap en verruilde Daan Verdam zijn plek met zijn op de bank begonnen broer Joost.  Aanvoerder Wout Romeijn werd naar voren gestuurd en zag zijn schot in een 1 op 1 door de keeper tot corner getikt worden (net als de inzet van Ruben Verhoeven even daarvoor). Op de kopbal van Wout Romeijn uit de corner van Twan Roorda had de doelman echter geen antwoord en elf minuten voor tijd zorgde de 3-1 voor iets meer geloof bij ’s-Graveland. Dat geloof werd nog groter toen de hard werkende en gedreven spelende Ruben Verhoeven, Sam Torsing vond, die zijn voorzet succesvol verlengde: 3-2.

In de minuten die restten probeerde ’s-Graveland het nog wel, maar had niet het geluk dat de van achter ingebrachte ballen goed vielen. Daardoor bleef het voor de eerste keer deze competitie met lege handen achter.

Volgende week is er geen competitie. Op zaterdag 28 oktober staat de thuiswedstrijd tegen Altius op het programma.

Foto's Brenda de Kruijk