Dubbele zege voor 's-Graveland op NVC in Naarden

1411HC
NAARDEN
tel. 035-6940047

De mannenselectie is de competitie goed begonnen. Beide teams wisten de combinatie Naarden Vesting te slechten. MAN2 deed dat het meest overtuigend, want het stond NVC 2 nauwelijks een kans toe en kreeg zelf legio kansen om de uitslag groter te doen uitvallen dan de uiteindelijke 0-3 overwinning. In de eerste helft duurde het ruim een half uur voordat het op voorsprong kwam. Jordi Hagen schoot uit de tweede lijn raak en vlak voor rust verdubbelde Stan de Brouwer de voorsprong. Na rust lukte het niet om verder afstand te nemen totdat invaller Dirk Timmermans in de laatste minuut de eindstand binnentikte. Een prima start dus van MAN2.

Goed voorbeeld doet goed volgen en dat was wat MAN1 deed door met bijna dezelfde cijfers te winnen: 1-3.

NVC was als goede bekende van de laatste seizoenen deze openingswedstrijd toch een onbekende. Het heeft ten opzichte van vorig seizoen een metamorfose ondergaan en voegde een heel regiment nieuwe spelers aan de selectie toe.

Naast doorgestroomde jeugd en re-integratie van voormalige selectiespelers kent ’s-Graveland slechts een nieuweling. Hoewel nieuw; Fabian Degekamp keerde na een aantal jaar terug bij de club en luisterde zijn rentree op met het openingsdoelpunt. In het vijfmetergebied rondde hij het voorbereidende werk van Wilco de Birk af en gaf zo nog meer glas aan de fraaie passeeracties van zijn teamgenoot op de achterlijn.

Tot aan het openingsdoelpunt in de 25e minuut had ’s-Graveland de wedstrijd onder controle, maar had het behoudens de eerste vijf minuten, waarin het gevaarlijk voor de Naardense goalie was verschenen, geen grote mogelijkheden gehad. Dat gold ook voor de opponent dat in de eerste helft slechts twee keer voor enige dreiging in de verdedigingslinie van ’s-Graveland wist te zorgen. Voor rust prikte Ruben Verhoeven namens ’s-Graveland nog een tweede treffer binnen. En ook nu was Wilco de Birk de aangever. Op instinct sloot hij goed aan bij het duel dat Ramon Bouwman aanging met zijn verdediger en en als derde ging hij heen met de bal. In twee instanties gaf hij vervolgens de bal aan de goed meegelopen Ruben Verhoeven, die met zijn eerste competitietreffer voor ’s-Graveland de ruststand op 0-2 bepaalde. Een stand die recht deed aan de verhoudingen in de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft waren de eerste mogelijkheden weer voor ’s-Graveland en leek het met Wilco de Birk op weg naar een derde treffer, maar zijn ren daarnaar toe werd onderbroken door het vlag- en fluitsignaal wegens buitenspel. Degenen die op een lijn stonden hadden daar hoorbaar twijfels bij. Aan de andere kant ook vraagtekens bij het wel of niet gepasseerd zijn van het speeltuig over de doellijn. De stand bleef in beide gevallen onveranderd.

In de 64e minuut wel een treffer voor NVC. Op dat moment was dat in lijn met het spelbeeld en het resultaat van het opportunistische spel van de gastheren, die in de tweede helft met een extra spits het spelprincipe ‘va banque’ hanteerde. ’s-Graveland trainer Rik Klement reageerde met een wissel en bracht centrumverdediger Joost Verdam voor Sam Torsing. Het spelbeeld veranderde niet direct, maar ’s-Graveland kwam er wel wat vaker gevaarlijker uit door de ruimte die NVC achterin liet. Profiteren deed ’s-Graveland niet. Ramon Bouwman leek dat een kwartier voor tijd wel te doen. Met zijn bekeken diagonale schuiver was ook niet veel mis, maar hij zag helaas de bal via de paal terug het veld in stuiten. Aan de andere kant tikte Tristan Janmaat in dezelfde minuut een vrije trap net over de lat. Twee voorbodes voor een spannende slotfase waar ’s-Graveland met Twan Roorda en Jorn Kerkhof twee verse voorwaartsen inbracht. Wilco de Birk en Ruben Verhoeven gingen naar de kant. Van de in de basis gestarte spitsen bleef Ramon Bouwman staan en waar hij bij de 0-2 een belangrijke bijrol speelde, eiste hij in de 84e minuut de hoofdrol op toen hij attent reageerde op een terugspeelbal en de 1-3 maakte. Hoewel NVC het daarna nog wel probeerde, was het echte geloof verdwenen en kon het de ten opzichte van het vorige seizoen ondergane metamorfose niet bekronen met een resultaat.

’s-Graveland opende de competitie dus met een mooie zege op een tegenstander die dit seizoen naar verwachting in eigen huis moeilijk te kloppen zal zijn. Volgende week speelt ’s-Graveland thuis tegen het Amsterdamse GeuzenMiddenmeer dat thuis met 3-2 won van TOS Actief.