MAN1 en VR1 pakken de winst, de reserves gelijk en verlies

1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

De reserveteams MAN2 en VR2 konden helaas geen gelijke tred houden met de overwinningen van MAN1 en VR1. VR2 vond haar meerdere in IJsselmeervogels VR2 (2-0). MAN2 pakte een verdiend punt tegen het geroutineerde Baarn 3. Dat gebeurde echter pas in de laatste minuut. Vanaf 11 meter pakte captain Erik Heijnen zijn verantwoordelijkhed en schoot de 1-1 binnen. Op de helft van de competitie bezetten de jongens van Kees Langerak en Jos van der Burgt een keurige 6e plaats.

VR1 zette AMVJ VR1 met 5-0 opzij. Net als in de heenwedstrijd was het duidelijk beter en Sophie Bosselaar bracht dat met een onvervalste hattrick in de eerste helft tot uiting. Haar tweede treffer was de mooiste: achter het standbeen. Na rust verhoogden Emma van der Laan en Tessa Reijnders (strafschop) de score. VR1 gaat als achtervolger van Waterwijk de winterstop in.

MAN1 herfstkampioen

Door de 2-0 overwinning op het Amsterdamse De Meer mag ’s-Graveland zich ‘herbstmeister’ noemen. Een titel die zijn naam eer aan doet als je kijkt naar de weersomstandigheden van de laatste, zeg,  8 weken. Vrijwel elke wedstrijd is de afgelopen periode onder belabberde, hersfstachtige omstandigheden gespeeld en daarin heeft ’s-Graveland de meeste punten vergaard.

Met de drie punten die tegen De Meer werden behaald, komt het puntentotaal op 25 en dat zijn er twee meer dan runner up Fortius, de tegenstander van afgelopen week. Om zich de eretitel, want dat is het slechts, herfstkampioen toe te eigenen moest ’s-Graveland zich zien te  ontdoen van De Meer.

Dat leek in de beginfase van de wedstrijd snel realiteit te worden. In het eerste kwartier viel een aantal mogelijkheden te noteren, maar die werden niet in een doelpunt omgezet. De Meer stelde daar in het eerste half uur een schot van afstand, dat doelman Tristan Janmaat niet kon verontrusten, tegenover. Vanaf het halve uur hadden de Amsterdamse gasten profijt van de wind in rug en kreeg het meerdere corners mee, die echter geen direct gevaar opleverden voor ’s-Graveland. De hoekschoppen gaven echter wel aan dat De Meer in staat was om voetballend op te rukken in de richting van het voor hun vijandelijke doel. Het spel en de corners leverde echter geen doelpunten op. En ook ’s-Graveland in de persoon van Ramon Bouwman lukte het ook niet om de doelman te passeren. De aanvaller werd vijf minuten voor het laatst in stelling gebracht door Wilco de Birk, maar kwam in een te lastige hoek uit om doeltreffend uit te kunnen halen. De rust werd daarmee bereikt met een doelpuntloos gelijke stand.

Om aan te geven dat de wedstrijd behoorlijk in evenwicht was, kregen beide elftallen in de openingsminuut van de tweede helft de eerste mogelijkheid. De hoek van waaruit Sam Torsing de doelman testte was moeilijker dan de mogelijkheid die de Meer kreeg. De redding van Tristan Janmaat in de een-op-een-situatie was daarmee een lastigere dan zijn collega aan de overkant. Maar het resultaat was  hetzelfde; beide doelmannen stonden geen tegendoelpunt toe.

Daarna was De Meer wat dwingender dan de thuisploeg, maar was het wel ’s-Graveland dat de wedstrijd openbrak. Ramon Bouwman stond in de twee momenten voorafgaande aan het openingsdoelpunt aan de basis ervan. Eerst gaf hij in een ogenschijnlijk gelopen duel niet op en kwam hij op de achterlijn in balbezit. Daarna zette hij een een-twee op met Marc van Enk en in de draai loste hij een schot die de Amsterdamse doelman te machtig was. Ruben Verhoeven was er als de kippen bij om de openingstreffer binnen te tikken en hiermee zijn oud-jeugdtrainer Marcel Cuiper en assistent-trainer bij De Meer pijn te doen.

Niet veel later verdubbelde Ramon Bouwman zelf de score. Weggestoken door Wilco de Birk maakte hij oog in oog met de doelman geen fout: 2-0. Daarmee leek de wedstrijd op tweederde van de speeltijd de wedstrijd beslist. Het trainersduo Rik Klement en René Wijnsma verving 20 minuten voor tijd Sam Torsing en Ruben Verhoeven voor Twan Roorda en Jorn Kerkhof. Laatsgenoemde kreeg in amper 6 minuten tijd de kans om de score verder te laten oplopen, maar vond twee keer de doelman op zijn weg. Bij zijn derde poging ontliep hij de doelman door de bal buiten diens bereik hoog over hem te spelen, maar ook hoger dan de 2.44 meter hoge dwarsligger. De stand bleef dus onveranderd; ook in de resterende laatste fase van de wedstrijd, dat een wat grimmig slot kreeg, waarin de onderlinge irritaties tussen spelers van beide teams toenamen. In de slotfase werd Rowan Kloosterman nog zijn eerste minuten gegund. Na een lange revalidatieperiode mocht hij zijn eerste minuten maken.

’s-Graveland gaat dus met een overwinning als lijstaanvoerder de winterstop in. Het zal de competitie hervatten op zaterdag 20 januari. Dan staat er direct een topper op het programma als Real Sranang op bezoek komt.

Foto's Brenda de Kruijk (in weer slechte weersomstandigheden, dank je wel!)