Wisselende resultaten selecties deze zaterdag.

Nederhorst vv 1

Graveland 's 1

4e klasse C

4 november 2023 14:30

Y. Leemkuil

Meerzicht
Platanenlaan 1
1394JR
NEDERHORST DEN BERG
tel. 0294-251777

MAN 2 kende een volledige offday tegen het Baarnse TOV. Na een 2-1 ruststand liet de 5-1 nederlaag geen reden tot enige discussie, behalve dat het volgende week beter zal moeten.

VR1 behaalde vorige week een goede overwinning op de koploper, maar kon deze keer de 0-1 voorsprong (doelpunt Kaylee Stoops) tegen angtsgegner Waterwijk niet vasthouden. Uiteindelijk trok de ploeg van Jaap Hofman weer aan het kortste eind met een terechte 2-1 nederlaag.

MAN1 won de eerste Wijdemeerse derby met overtuigende cijfers (0-4) van Nederhorst door op het juiste moment de spaarzame kansen te benutten.

De altijd beladen wedstrijd werd – zoals bijna gebruikelijk – afgewerkt onder beroerde weersomstandigheden. De sterke wind had veel invloed op het spel van beide teams, die weliswaar hard werkten, maar zelden tot goede combinaties kwamen.  De eerste kans van de wedstrijd was voor ’s-Gravelander Ruben Verhoeven die zijn schot gekeerd zag worden door Nederhorst doelman Wesley van der Helm. Het bleek geen start van een open wedstrijd, integendeel. Uitgespeelde kansen of schoten tussen de palen vielen er voor beide teams daarna niet te noteren. De eerste de beste kans in de 16e minuut betekende echter wel de 0-1. Ramon Bouwman maakte gebruik van onzorgvuldigheid bij Nederhorst en vertrok vanaf 30 meter richting het doel van Nederhorst om met een strakke schuiver zijn team op voorsprong te zetten. Hoogtepunten waren er in het verloop van eerste helft nauwelijks. Nederhorst knokte hard en streed voor elke meter waarmee het ’s-Graveland dwars zat. Echter, aanvallend wist de thuisploeg geen vuist te maken. Het talrijke ’s-Graveland publiek veerde vlak voor rust op toen een inzet van Wout Romeijn met de hand werd gekeerd. De goed leidende scheidsrechter wuifde alle claims voor een strafschop weg. Op het moment dat iedereen er vanuit ging dat 0-1 ook de ruststand zou worden, besloot doelman Tristan Janmaat nog een keer gebruik te maken van de sterke rugwind met een verre uittrap. Ramon Bouwman geloofde wel in die bal die tussen de verdediging  en de doelman viel. Op het juiste moment wist hij de bal over de uitgelopen keeper in het doel te koppen waarmee hij in de 45e minuut voor zijn 50e treffer voor ’s-Graveland en de 0-2 ruststand zorgde.

Na rust drong Nederhorst sterk aan om de aansluitingstreffer te forceren. Ondanks alle goede bedoelingen van Nederhorst wist de ’s-Graveland defensie redelijk moeiteloos overeind te blijven en  bleek de wind in de rug voor de thuisploeg niet altijd een voordeel. En ontspon zich een wedstrijd die gekenmerkt werd door veelvuldig balverlies van beide kanten en nauwelijks kansen. Halverwege de tweede helft bleek ’s-Graveland dodelijk effectief. Wilco de Birk won een duel van een Nederhorst verdediger en wurmde zich vervolgens langs twee verdedigers om de wedstrijd definitief te beslissen. Want na de 0-3 leek Nederhorst zich gewonnen te geven. Het probeerde met een alles of niets offensief de wedstrijd nog enigszins spannend te maken. Dat had uiteindelijk een tegenovergesteld effect omdat het zelf niet gevaarlijk kon worden en  ’s-Graveland meer ruimte kreeg om in de counter de score verder op te voeren. Na meerdere uitbraken lukte dat pas in de slotminuut. Sam Klap, ingevallen voor Wilco de Birk, kapte zich vrij in het zestienmetergebied en vond de mee opgekomen centrale verdediger Mathies Romeijn. Met zijn schot in de verre hoek bekroonde hij zijn goede wedstrijd met een doelpunt en tekende zo voor de 0-4 eindstand in de niet hoogstaande derby.

Foto's Brenda de Kruijk