Wederom volle buit MAN1 en MAN2, VR1 speelt gelijk

1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

In de eerste thuiswedstrijden van het seizoen boekten de selecties van  ’s-Graveland prima resultaten. MAN 2 won met 2-0 tegen Buitenboys door een eigen doelpunt en kopbal van Tycho van Buel, en staat daarmee aan kop in de 2e klasse. VR1 speelde een goede wedstrijd tegen het sterke HZM ’22, maar wist de 2-1 voorsprong, na doelpunten van Kaylee Stoops en Emma van der Laan, jammer genoeg niet over de streep te trekken. Uiteindelijk konden de vrouwen tevreden zijn met de 2-2 eindstand. MAN 1 toonde zich uiterst effectief en versloeg Geuzen Middenmeer met grote cijfers: 7-1.

De dadendrang van het team van Rik Klement en René Wijnsma werd al in de eerste minuut duidelijk met kansen voor Ramon Bouwman en Wilco de Birk. Het bleek de opmaat naar een verdiende en ruime overwinning, die nog wel hoger had kunnen uitvallen als GeuzenMiddenmeer niet over een uitstekende doelman had beschikt.
Binnen het kwartier wist ’s-Graveland het veldoverwicht om te zetten in een riante 2-0 voorsprong. In de 10e minuut schoot Sam Torsing met zijn linker vanaf 20 meter hard en laag in de hoek. Twee minuten later stond hij aan de basis van de volgende treffer. Hij speelde Wilco de Birk aan die naar binnentrok en met een schot in de korte hoek de keeper kansloos liet. De snelle achterstand bracht de Amsterdammers van slag, die er weinig tegenover wisten te stellen en dankzij hun doelman niet op grotere afstand werden gezet. De aansluitingstreffer van de bezoekers viel dan ook uit het niets. Te slap verdedigen van ’s-Graveland bracht de rechteraanvaller van GeuzenMiddenmeer alleen voor Tristan Janmaat die eveneens niet adequaat ingreep zodat de aanvaller de bal in de kluts meekreeg en het in lege doel kon lopen. Waar een aantal spelers van GeuzenMiddenmeer hoop putten uit het verkleinen van de achterstand, was de marge binnen een minuut alweer twee doelpunten. Het schot van de doorgebroken Ramon Bouwman werd eerst nog gekeerd door de doelman; op de verwoestende rebound van de aanvaller had hij ditmaal geen antwoord. Met deze 3-1 stand gingen beide ploegen ook de rust in.

Met Sam Klap voor Fabian Degekamp begon ’s-Graveland aan de tweede helft. GeuzenMiddenmeer drong iets meer aan om er weer een wedstrijd van te maken. Ook omdat ’s-Graveland wat onnauwkeurig was in balbezit ontstond er weliswaar dreiging van de gasten, uitgespeelde kansen leverde dat niet op. Dat gebeurde halverwege de tweede helft wel aan de andere kant. Met een schitterende pass (met buitenkant voet) bereikte Marc van Enk Wilco de Birk die vervolgens Sam Torsing vrij zag staan. Met zijn tweede doelpunt vergrootte hij de ’s-Gravelandse voorsprong en was de wedstrijd definitief gespeeld. Rik Klement haalde kort daarna de doelpuntenmaker en collega-aanvaller Ruben Verhoeven naar de kant. Twan Roorda en Jorn Kerkhof waren de vervangers. En niet zonder succes. Het eerste balcontact van Jorn Kerkhof leverde direct een doelpunt op. Ditmaal leverde Marc van Enk de assist en tekende Jorn Kerkhof voor de 5-1. Nog geen vijf minuten later brak Jorn Kerkhof door de Amsterdamse defensie en werd in het zestienmetergebied onderuit getrokken door een verdediger van GeuzenMiddenmeer, met een rode kaart en strafschop als gevolg. De ploeg gunde Daan Verdam dit presentje. Want de inmiddels als rechtsback spelende voormalig aanvaller heeft nog een paar doelpunten nodig om clubtopscorer te worden. Hij schoot zijn strafschop onberispelijk binnen, waarmee hij voor de 6-1 zorgde en bovendien op gelijke hoogte is gekomen met Gerben van Veen (beide 82 doelpunten). Zijn 83e treffer zou er deze middag niet komen, want samen met broer Joost kreeg hij rust en Nick Mostert en Vincent van Vuure speeltijd.
Bij de 6-1 stand leek de wedstrijd wat naar het einde te kabbelen, maar daar dacht de ijverige Jorn Kerkhof anders over. Na eerst al een keer de paal geraakt te hebben en de doelman zijn kopbal stijlvol onschadelijk maakte, stond hij in de slotminuut op de juiste plaats om een voorzet van alweer Wilco de Birk van dichtbij binnen te schieten, waarmee een overtuigende 7-1 eindstand op het scorebord stond.

Volgende week zaterdag ontvangt ’s-Graveland TOS Actief.

Foto's Micha Nijveen