’s-Graveland deelt punten met TOS Actief

1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

De mannenselectie voert ook na dit weekend de ranglijsten aan. MAN2 boekte een 2-1 overwinning op Hees 2.  Ten opzichte van de eerste twee wedstrijden minder overtuigend, maar de drie punten smaakten er niet minder om. Bart van Wijk en Jordi Hagen zetten MAN2 in de eerste helft op een 2-0 voorsprong.

In vergelijking met vorige week was ook MAN1 minder overtuigend. Zeker in de eerste helft was TOS Actief de betere ploeg. ’s-Graveland kreeg maar moeilijk vat op de beweeglijkheid en druk van de Amsterdammers. De gasten maakten het de thuisploeg dus lastiger dan de vorige ontmoeting. In juni stonden beide teams nog tegenover elkaar in de nacompetitie. ’s-Graveland won die ontmoeting met 3-0, maar keek nu halverwege de eerste helft tegen een 0-1 achterstand aan. Dat was de tweede tegenvaller voor de equipe van Rik Klement en René Wijnsma. Al na 4 minuten raakte Luke Sluyter geblesseerd en moest zich kort daarna laten vervangen door Fabian Degekamp. De ingevallen middenvelder kopte ruim een half uur later de gelijkmaker binnen uit een corner van Sam Torsing. Met 1-1 mocht ’s-Graveland zich het meest gelukkig prijzen, want TOS Actief oogde frisser en was feller en ook na de gelijkmaker was het kort voor rust nog twee keer gevaarlijk, maar doelman Tristan Janmaat werd niet meer gepasseerd.

Na rust veranderde het spelbeeld. ’s-Graveland startte sterk en de Amsterdamse doelman werd binnen een minuut twee keer serieus getest. En hij slaagde met glans door de schoten van Ramon Bouwman en Sam Klap te pareren. Op de inzetten van Twan Roorda had hij dat antwoord niet, maar had wel het geluk dat de aanvaller in kansrijke positie over en naast mikte. Hoewel de dreiging van TOS Actief in de omschakeling bleef, kon het de gastheren niet zo verontrusten als in de eerste helft en hoefde Tristan Janmaat alleen in de 50e minuut handelend optreden. In het laatste kwartier drong ’s-Graveland nadrukkelijk aan. Inmiddels had het na ruim een uur spelen met Vincent van Vuure, Mathies Romeijn en Jorn Kerkhof drie verse krachten ingebracht en eerstgenoemde was met een door de wind gedragen bal dichtbij een toevalstreffer. Pogingen van Ruben Verhoeven, Ramon Bouwman, Wout Romeijn en Jorn Kerkhof kenden geen toevalsfactor, maar slaagden evenmin. Tekenend voor de open wedstrijd waren de kansen voor beide teams in de slotminuut, maar zonder succes.

Het gelijkspel was daarmee een feit en daar moesten beide teams genoegen mee nemen. Volgende week speelt ’s-Graveland uit tegen wederom een tegenstander uit de hoofdstad: JOS Watergraafsmeer.

Foto's Diana Raven