Kininelaantje 1
1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

Door een overtuigende 3-0 overwinning op het Amsterdams TOS Actief heeft ’s-Graveland zich geplaatst voor de 2e ronde van de nacompetitie. Beide teams hadden zich als vierdeklasser geplaatst voor de strijd met 32 andere ploegen voor uiteindelijk slechts vier plekken in de 3e klasse.

’s-Graveland startte sterk en creëerde in het eerste kwartier al diverse mogelijkheden om de score te openen. TOS Actief daarentegen kwam slechts een keer in de buurt van doelman Tristan Janmaat zonder echt voor gevaar te kunnen zorgen. Hiermee is eigenlijk het verhaal van de wedstrijd verteld en gaven de eerste vijftien minuten de verhouding tussen beide teams goed weer. Die verhouding had scheef getrokken kunnen worden toen de Amsterdammers net na het halve uur even aan de aandacht ontsnapten en een levensgrote kans kregen. De inzet ging echter voorlangs en omdat ’s-Graveland het overwicht niet in doelpunten kon uitdrukken, gingen beide teams met 0-0 aan de thee.

De 2e helft begon als een kopie van de eerste 45 minuten met als prettig verschil dat de eerste kans nu wel raak was: Stijn van Huisstede stelde met een gevoelig passje Ramon Bouwman in staat om op de keeper af te gaan. Hij verschalkte de Amsterdamse doelman met een diagonale schuiver in de lange hoek: 1-0. Niet veel later was hij dichtbij zijn tweede treffer, maar ditmaal zag hij dat de doelman met een even prachtige save als zijn schot uit de bovenhoek tot corner tikte.

Uit de corner die volgde, was het wel raak. De in tweede instantie ingebrachte bal kwam voor de voeten van Joost Verdam die even gedecideerd als knap met binnenkant rechts de bal binnenschoot en daarmee met zijn ploeg een half uur voor tijd een voorschot nam op de overwinning: 2-0. Na een uur spelen was namelijk het overheersende gevoel dat de gasten uit Amsterdam niet bij machte zouden zijn terug te komen in de wedstrijd. Dat gebeurde ook niet, ondanks dat het wat vaker op de helft van ’s-Graveland te vinden was. Het kon echter geen echt gevaar stichten of de ’s-Gravelandse verdediging in verlegenheid brengen. De Amsterdamse goalie behoedde met een aantal goede reddingen voor een grotere achterstand, onder andere door een fraai schot van Wout Romeijn uit de bovenhoek te tikken.

Hij kon echter niet voorkomen dat het in de slotfase toch nog tot een derde treffer voor ’s-Graveland kwam toen na een uitval Sam Torsing en Luke Sluyter elkaar het doelpunt gunden, maar vond de een van de ander dat die in een betere positie stond. Uiteindelijk was het Sam Torsing die de eindstand bepaalde op 3-0.

Een verdiende overwinning van een in alle linies collectief sterk spelend ’s-Graveland dat het in de volgende ronde thuis op moet nemen tegen derdeklasser Brederodes uit Vianen. Aanvang 14.30 uur.