Stichts End 19 B
1244PK
ANKEVEEN
tel. 035-6562737

Twee dode spelmomenten en het zelf missen van goede kansen braken ’s-Graveland op in de uitwedstrijd in Ankeveen tegen ASV’65. Dat maakte de 2-1 nederlaag extra zuur, want ’s-Graveland had deze middag zeker niet hoeven te verliezen. Daarbovenop kwamen ook nog de nieuwe blessures van de juist deze wedstrijd weer fitte Ramon Bouwman en Wout Romeijn. Kortom ’s-Graveland beleefde weinig plezier aan deze derby.

Terwijl de ploeg juist goed was begonnen aan de wedstrijd. Met Daan Stricker weer terug in de basis en de na blessureleed herstelde Ramon Bouwman en aanvoerder Wout Romeijn kwam de meeste dreiging van de blauwwitte ploeg. Het waren uitgerekend de laatste twee die met harde schoten op zoek waren naar de openingstreffer. Ook het schot van Sam Torsing was tussen de palen maar de keeper wist in twee instanties de bal tegen te houden. In verdedigend opzicht had ’s-Graveland de zaken redelijk goed voor elkaar en had het behoudens een aantal individuele bevliegingen van de ASV spitsen weinig te vrezen. De eerste tegenvaller kwam na zo’n twintig minuten toen Wout Romeijn in een duel om de bal hard onderuit werd gehaald. Net hersteld van de blessure aan zijn rechterenkel, moest hij nu met – wat later bleek – ingescheurde banden aan zijn linkerenkel met veel pijn het veld verlaten. Gean Heijnen maakte als vervanger zijn rentree. De volgende tik die de ploeg van León Roorda te verwerken kreeg was een toegekende strafschop, halverwege de eerste helft. Voor de gastheren de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen, want tot dat moment waren ze nauwelijks gevaarlijk geweest. De penalty werd beheerst binnengeschoten. Nog voor de pauze was er een scrimmage voor het ASV doel waarbij de bal vlak voor de lijn door verschillende ’s-Graveland spelers werd geprobeerd over de lijn te tikken. Met het nodige geluk wist de ASV verdediging de bal uiteindelijk weg te werken en zonder tegengoal de rust te halen.

Na de rust bleef Gean Heijnen, met al geel op zak, achter in de kleedkamer en werd vervangen door routinier Vincent van Vuuren. Dat gaf ’s-Graveland een extra boost in jacht op allereerst de gelijkmaker. Dat moesten ze wel doen zonder aanvaller Ramon Bouwman. Al snel in de tweede helft kreeg hij last van zijn knie en moest zich laten vervangen door Jorn Kerkhof. De eerste kans op de gelijkmaker was voor Sam Torsing. Aangespeeld door Melle van Dijk schoot hij in kansrijke positie wel hard in, maar ook net over. Toch kreeg ’s-Graveland loon naar werken. De goalie van ASV kreeg een schot van Nick Mostert niet onder controle, waarna Wilco de Birk er op tijd bij was om de 1-1 binnen te tikken. Het was duidelijk dat ’s-Graveland niet opnieuw puntverlies wilde leiden en bleef daardoor aanvallend voetballen. Jorn Kerkhof was er met een schot net voorlangs al dichtbij. De aanvallende aspiraties van ’s-Graveland boden ASV we de gelegenheid in de omschakeling gevaarlijk te worden. Soms werd de individuele actie te ver doorgevoerd of wist de ’s-Graveland verdediging onder aanvoering van Joost Verdam tijdig in te grijpen. Een kwartier voor tijd had ’s-Graveland geluk toen een kopbal op de paal belandde. Het spel golfde nu echt op en neer met kansen op voorsprong voor beide teams. Eerst bracht Tristan Janmaat redding in een 1 op 1 situatie en aan de andere kant strandde Wilco de Birk op de ASV goalie. In de laatste vijf minuten bracht Léon Roorda Christiaan van Assendelft als extra invaller in ten koste van verdediger Mathies Romeijn. Uiteindelijk kreeg ’s-Graveland toch de deksel op de neus. In de slotminuten bestrafte de scheidsrechter een gewoon kopduel zwaar door op de rand van het zestienmeter gebied een vrije trap toe te kennen aan ASV. De bal werd langs de muur geschoten. Tristan Janmaat zat er nog wel met zijn hand bij, maar kon het lage schot niet keren. De resterende tijd was tekort voor Daan Verdam en de zijnen om de op z’n minst verdiende gelijkmaker te maken. Boven het verlies komt dan ook nog eens de langdurige blessures van weer een aantal sterkhouders. Het zit de ploeg op dit moment bepaald niet mee.

Wegens technische problemen een beperkt aantal foto's.