Harry Banninkstraat 2
1223MP
HILVERSUM
tel. 035-6859768

Na een aantal clubs uit het rechterrijtje trof ’s-Graveland in Hilversum een andere titelkandidaat Wasmeer dat evenals ’s-Graveland nog ongeslagen was. Kortom een goede krachtmeting om te kunnen bepalen wat de kansen op promotie inderdaad zijn. Uiteindelijk trokken de Hilversummers aan het langste eind door de in de eerste helft binnen een kwartier verkregen voorsprong over de streep te trekken.

Het duel leverde aan het begin voorzichtig spel van beide kanten op waarbij door beide trainers vooral het belang van balbezit werd benadrukt. Wasmeer hield de gelederenen gesloten en liet ’s-Graveland het spel maken. Na ruim 10 minuten leverde dat de voorsprong op voor de koploper. Aanvoerder Wout Romeijn rondde een goede vrije trap van Sam Torsing van dichtbij af. De feestvreugde was van korte duur,  want  twee minuten later strafte Wasmeer weifelend optreden in de ’s-Graveland defensie af en schoot de gelijkmaker binnen. De thuisploeg tankte zelfvertrouwen en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Een mooie aanval over de rechtervleugel werd dito afgerond. ’s-Graveland was het daarna helemaal kwijt en kwam niet meer aan voetballen toe en moest vijf minuten later zelfs de 3-1 toestaan. Balverlies op het middenveld leidde een perfecte counter van Wasmeer in waarbij de linkerpits Marc van Enk uitkapte en de bal teruglegde op de spits. Hij nam de bal aan en met een schot in de rechterbovenhoek liet hij Jorino van Gils kansloos, waarmee de gastheren dodelijk effectief bleken. En met kort daarop een schot in het zijnet toonde Wasmeer nogmaals aan hoe gevaarlijk zij in aanvallend opzicht waren. Voor de rust was ’s-Graveland nog wel een keer dichtbij de aansluitingstreffer via Daan Verdam. De doelman wist zijn inzet echter te keren. Het was een van de laatste acties van de gelegenheidslinksbuiten. Samen met zijn broer Joost en Sam Torsing bleef hij achter in de kleedkamer.

Trainer Léon Roorda trachtte met de inbreng van Mathies Romeijn, Ramon Bouwman en Nick Mostert in de tweede helft de bakens te verzetten om zo snel mogelijk de aansluitingstreffer te maken. Die intenties kwamen ook in het veld tot uiting. Het was vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Wasmeer, overigens zonder dat daarbij de defensie van de Hilversummers uiteen gespeeld werd. Dus dienden de kansen zich in de tweede lijn aan. Wilco de Birk was er wel dichtbij met een afstandsschot dat rakelings langs de kruising scheerde en ook een schot van Nick Mostert miste precisie. Na een kwartier in de tweede helft had Ramon Bouwman een goede kans. Jammer genoeg kon hij zijn inzet onvoldoende kracht meegeven zodat het voor de doelman een eenvoudige prooi werd. Ook de kansen van Stijn van Huisstede (uit een voorzet van Twan Roorda) en Wilco de Birk (een kopbal van dichtbij) leverden niet het gewenste resultaat op voor ’s-Graveland. Wasmeer beperkte zich tot verdedigen kwam nauwelijks nog tot noemenswaardige aanvallen. Slechts eenmaal in de tweede helft werd het gevaarlijk voor het doel van Jorino van Gils en daarmee was het ook direct gedaan met het Hilversumse gevaar.

Na een langdurige blessure kon Jimmy Reijnders zijn rentree maken, hij verving verdediger Marc van Enk om zo ’s-Graveland van nog meer aanvallende impulsen te voorzien. De druk op het doel van Wasmeer bleef hoog, maar ook de tijd werd steeds meer een tegenstander van het opportunistische ’s-Graveland. Voor het slotoffensief bracht Léon Roorda de debuterende Tycho van Buel binnen de lijnen. De laatste vijf minuten lukte dat zelfs met 10 man omdat Mathies Romeijn met zijn tweede gele kaart kon gaan douchen. In blessuretijd knalde Wout Romeijn nog een volley op de paal en in de slotseconden viel na een scrimmage uiteindelijk dan toch de 3-2 toen de aanvoerder van Wasmeer de bal in eigen doel schoot. De tijd daarna was tekort om de verdiende gelijkmaker te scoren en was dus uiteindelijk de volle buit voor Wasmeer, dat daarvoor aan een goed kwartier in de eerste helft voldoende had.