- de basis-elf uit 2013 - s.v. 's-Graveland

- de basis-elf uit 2013

- de basis-elf uit 2013

Onze Basis Elf

1. VLOEKEN en SCHELDEN we niet en maken we GEEN DISCRIMINERENDE opmerkingen.
2. Praten we MET elkaar, niet OVER elkaar.
3. Gedragen we ons CORRECT en SPORTIEF en spreken we ELKAAR aan op verkeerd gedrag.
4. Staan we als toeschouwer ACHTER de afrastering.
5. ACCEPTEREN we de beslissingen van de scheidsrechter, ook als we het er niet mee eens zijn.
6. Zijn we ZUINIG op ons tenue, materiaal én kleedkamers, thuis én uit.
7. GENIETEN we van elkaars acties en accepteren we elkaars fouten.
8. Komen we OP TIJD bij de wedstrijd én de training.
9. RESPECTEREN we het werk van de onmisbare vrijwilligers.
10. ONTMOEDIGEN we het gebruik van ALCOHOL en  ROOKWAREN zoveel mogelijk.
11. Veroorzaken we GEEN OVERLAST op het complex of daarbuiten.

Sportief gedrag ? Ook een taak voor jou !

De Commissie Sportief Gedrag is begin 2013 opgericht om binnen SV ’s-Graveland een structurele dialoog over “Sportief Gedrag” te initiëren en op gang te houden. Om duidelijk te maken wat de vereniging onder sportief gedrag verstaat is “onze basis-elf” geïntroduceerd. Elf gedragsregels  waaraan iedereen op sportcomplex Berestein zich dient te houden. Zowel leden van onze club als gasten. Deze regels kunt u onder andere vinden bij de ingang van het sportcomplex.

Uiteindelijk wil de commissie de volgende zaken binnen de club bereiken:

  1. Het gezag van de scheidsrechters en grensrechters wordt door iedereen volledig geaccepteerd
  2. Er is een vanzelfsprekendheid en een lage drempel om elkaar op een acceptabele manier aan te spreken op ongewenst gedrag

Daarbij is het van belang dat alle betrokkenen actief meedoen: spelers, trainers, coaches, scheidsrechters, grensrechters, bestuursleden, ouders en toeschouwers.

Ondanks dat er veel goed gaat, bereiken ons ook regelmatig berichten over hoe we het liever niet zien: met drinken en etenswaren het kunstgrasveld op, als leider op ongewenste plaatsen langs de lijn staan, ageren tegen de scheidsrechter en/of grensrechter, grof taalgebruik richting de (jeugd)spelers tijdens de wedstrijd en publiek dat niet achter de hekken staat. Dat kan gebeuren, want we beseffen dat niet iedereen alle regels uit het hoofd kent en/of dat de emotie soms de overhand heeft. Vervelend wordt het pas echt, als de desbetreffende persoon het gedrag niet wil veranderen als hij/zij er op aangesproken wordt. Dat laatste kunnen we als vereniging niet tolereren. Daarom willen wij via deze weg iedereen vragen om rekening te houden met ‘onze basis-elf’ en waar mogelijk elkaar aan te spreken op ongewenst/onsportief gedrag. Dat is niet alleen een taak van een bestuur of de Commissie Sportief Gedrag maar een taak van ons allemaal.

De Commissie zal de discussie rondom Sportief Gedrag binnen de club blijven stimuleren en daarbij de voortgang van de gewenste “cultuurverandering” bewaken en waar nodig de plannen uitbreiden of bijstellen. Tevens dient de CSG als meldpunt van eventuele misstanden, incidenten en/of calamiteiten. Deze kunnen door iedere betrokkene gemeld worden via het mailadres csg@svsgraveland.nl 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!